Michelin Le Mans Cup: Van Berlo-Jansen winnaar van de C1 op Le Mans

Het Nederlandse duo domineerde de eerste race van de Road to Le Mans terwijl veel LM P3's op Le Mans (Sarthe) in de grindbak belandden.

gepubliceerde 14/06/2018 à 18:37

Bernard

Polepositiehouders op het circuit van Sarthe, de bemanning Kay Van Berlo-Mikkel Jensen (Ligier JS P3 – Nissan) van het Eurointernational-team transformeerde de test in een overwinning tijdens Race 1 van de Road to Le Mans Donderdagmiddag.

Het evenement, dat werd betwist als onderdeel van de Michelin Le Mans Cup, werd gedomineerd door het zwarte LM P3-prototype. Achter het stuur tijdens de eerste stint, Mikkel Jensen, die niemand minder is dan de reservecoureur voor BMW in GTE Pro in het WereldkampioenschapUithoudingsvermogen (WEC), bouwde voor de pitstop een voorsprong op van zo'n vijftien seconden.

Zijn partner Kay Van Berlo maakte vervolgens de klus af door met een voorsprong van 19 seconden over de streep te komen op de Ligier JS P3 van J.Falb-S.Rayhall (United Autosports), die pas op de zesde plaats op de grid startte.

De Norma M30 van L.Hoogenboom-J.Petersen (DKR Engineering) maakte een nog spectaculairdere comeback en ging van de 16e naar de 3e positie!

In de GT3-categorie zijn de Ferrari 488 Italia van de leiders S.Pianezzola-G.Piccini (Kessel Racing) werd een kwartier voor de finish zwaar bestraft wegens het niet naleven van langzame zones (stop & go). Het was een andere Italiaan, de Ferrari van P.Perazzini-M.Cioci (AF Corse), die van de gelegenheid gebruik maakte om de ronde te winnen vóór de bestrafte Ferrari.

De race werd uiteindelijk gekenmerkt door talrijke ongecontroleerde figuren in de LM P3-categorie, wat verschillende gele vlaggen en “langzame zones” veroorzaakte: