Race 1 Road To Le Mans – Overwinning voor DKR Engineering en FFF Racing Team

DKR Engineering domineerde de LM P3-categorie, net als het FFF Racing Team in GT3.

gepubliceerde 18/09/2020 à 16:33

Gonzalo Forbes

Als tweede op de startgrid pakte de nummer 3 van DKR Engineering de overwinning in Race 1 van de Road To Le Mans 2020. Een race die nauw werd beslist sinds de eerste vier met slechts 3-5 seconden verschil over de finish kwamen. Het Zwitserse team Cool Racing wist de nummers 37 en 69 op het podium te plaatsen vlak voor de 7 van Nielsen Racing.

Aan de andere kant enorme desillusie aan de kant van United Motorsports. Als de nummer 24 drie plaatsen wist te winnen en als 5e aan de finish eindigde, werd de 23, startend vanaf pole, onder de geblokte vlag slechts 6e, ruim 58 seconden achter de winnaars.

In GT3 was het het FFF Racing Team dat het beste van iedereen kreeg. De overwinning ging naar de nummer 63 van het duo Caldarelli/Hamaguchi. De twee coureurs domineerden zonder al te veel moeite het gebeuren.

De 63 kwamen over de finish met 16 seconden voorsprong op de nummer 8 Iron Lynx van het duo Piccini/Mastronardi. Daar Ferrari 488 GT3 nr. 74 van Kessel Racing werd derde, iets meer dan een seconde achter de tweede.

De start van Race 2 van de Road To Le Mans 2020 vindt aanstaande zondag om 13 uur plaats, net voor die van de 15 uur van Le Mans.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.