USC - Wayne Taylor Racing-winnaar op Petit Le Mans, Action Express gekroond

In de laatste ronde van het United Sportscar Championship was de eindoverwinning voor Wayne Taylor Racing van de gebroeders Taylor en Max Angelelli, maar het was Action Express Racing dat zegevierde in het kampioenschap.

gepubliceerde 05/10/2014 à 07:27

Pierre Tassel

Na tien uur zeer levendig racen in alle categorieën van de finale van het eerste seizoen van het United Sportscar Championship was het de Wayne Taylor Racing Corvette DP van de gebroeders Taylor en Max Angelelli die won op het circuit van Road Atlanta ( Georgia) voor het Petit-evenement Le Mans. Het nr. 10 prototype vocht de hele race met de nr. 5 Action Express Racing-zusterauto van het trio Joao Barbosa – Christian Fittipaldi en Sébastien. Bourdais, die, hoewel ze in de finale faalde op de 2e plaats, toch de teamtitels en vooral de coureurstitels voor Barbosa en Fittipaldi won. De nummer 01 Riley-Ford van Chip Ganassi met Felix Sabates van Scott Dixon – Memo Rojas en Scott Pruett completeert het podium.

Als de overwinning op Petit Le Mans op PC naar Starworks Motorsports en de nr. 09 Oreca FLM8 ging, bestuurd door Renger van der Zande, Mirco Schultis en Alex Popow, beloonde de coureurstitel een zeer goed seizoen voor Colin Braun en Jon Bennett (Kern Autosport). Het was in GTLM dat de avonturen het talrijkst waren, zowel voor de raceoverwinning als voor de laatste kronen.

We zullen ons vooral herinneren van deze laatste ronde, de botsing op de tribunes tussen de Porsche nr. 911 van het trio Pilet – Tandy – Bergmeister, de Ferrari 458 Italia van de Risi Competizione van Pierre Kaffer en Giancarlo Fisichella en de Corvette n°3 van Antonio Garcia, Jan Magnussen en Ryan Briscoe. Pilet, zichtbaar ongericht in zijn cockpit, kon het contact met de 458 Italia van Kaffer, die aan het einde van de pitstraat bij een rood licht stond, niet vermijden, voordat hij werd aangereden door de Corvette van Magnussen. Plotseling werd het kampioenschap volledig opnieuw gelanceerd en de leider vóór Petit Le Mans, Kuno Wittmer (Dodge – SRT Motorspots), kwam een ​​kroning in de wacht slepen door als derde te eindigen achter de zegevierende Porsche Falken Tire met Wolf Henzler, Bryan Sellers en Marco Holzer en de Porsche Nr. 3 van Chistensen – Long – Bamber.

Uiteindelijk ging de GTD-titel naar Dane Cameron (BMW – Turner Motorsports), gisteravond vierde, aan het einde van een ronde die in de categorie werd gedomineerd door de Paul Miller Racing Audi R4 LMS Ultra van Christopher Haase, Matthew Bell en Bryce Miller. Porsche won ook de constructeurstitels in GT.

Vind het verslag van Petit Le Mans, de laatste ronde van het United Sportscar Championship, in uitgave 1981 van AUTOhebdo, morgenavond beschikbaar in digitale versie, en vanaf woensdag in de kiosk.