USC Petit Le Mans – Porsche wint overall, Pilet-kampioen LM GT

Waar Barbosa en Fittipaldi de titel wonnen met Action Express Racing, won het GT Pilet-Tandy-team het algemeen klassement na een evenement dat werd ingekort door hevige regenbuien.

gepubliceerde 04/10/2015 à 06:51

Joao Barbosa en Christian Fittipaldi wonnen de USC-titel aan het stuur van de nr. 5 Action Express Racing Corvette DP, waar ze streden met Sébastien Bourdais te klein Le Mans, de USC-finale werd meerdere keren onderbroken en ingekort tot minder dan acht uur vanwege hevige regenbuien op het circuit van Road Atlanta (Georgië). Als de kampioenen als eerste eindigden in de Prototypes, behaalden ze alleen de derde plaats in het algemeen klassement.

De raceomstandigheden waren gunstig voor de Porsche 911 RSR nr. 911 van Nick Tandy, Patrick Pilet en Richard Lietz die de overwinning behaalden in het algemeen klassement voor de BMW Z4 GTE van Edwards-Luhr-Klingmann. De Fransman won de titel in de GTLM-categorie, nadat zijn teamgenoot dit seizoen drie races had gemist.

de piloten team Corsa Bill Swwedler, Townsend Bell en Jeff Segal pakten de GTD-titel, al ging de klasseoverwinning naar de Park Place Motorsports Porsche van Pumpelly-Lindsay-Snow. Tom Kimber-Smith, Andrew Palmer en Mike Guasch wonnen op de PC op de Oreca 09 FLM van PR1/Mathiasen.

Ontdek de reportage over Petit Le Mans in nummer 2032 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond in digitale versie beschikbaar op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.