USC – Extreme Speed ​​Motorsports wint op Laguna Seca

Extreme Speed ​​Motorsports zette zijn pole om in overwinning met de HPD ARX-03b van Johannes van Overbeek en Ed Brown en tekende daarmee het eerste P2-succes in USC. Starworks won de PC/GTD-race.

gepubliceerde 05/05/2014 à 10:02

Dupuis

De Monterey Grand Prix, gehouden in Laguna Seca (Californië), bood twee evenementen die de PC/GTD scheidden van de P2/GTLM. Nadat hij in de hoofdrace vanaf pole was gestart, pakte de HPD ARX-03b nr. 2 van Johannes van Overbeek en Ed Brown de overwinning na een sterke comeback van Van Overbeek, die uiteindelijk won met slechts vijf seconden over. Taylor Racing Corvette DP van Jordan en Richie Taylor, waarmee hij het eerste P10-succes in USC tekende. Het podium wordt gecompleteerd door de Chip Ganassi Racing Riley-Ford van Scott Pruett en Memo Rojas.

jan Magnussen nam al snel een goede leiding in de GTLM-categorie achter het stuur van de Corvette C7R die hij deelt met Antonio Garcia. De #3 Chevrolet won voor de BMW Z4 GTE van Andy Priaulx en Bill Auberlen en de Ferrari van Risi Competizione onder leiding van Giancarlo Fisichella en Pierre Kaffer.

Het evenement gereserveerd voor PC/GTD zag de overwinning van Starworks Motorsport met de #8 van Renger van der Zande en Mirco Schultis die met een tiental seconden voorsprong op de #25 van Luiz Diaz en Sean Rayhall over de finish kwamen. Deze laatste miste misschien een geweldige kans om te winnen nadat hij een paar ronden voor de finish ronddraaide, maar hij kon toch een paar seconden voorsprong behouden op de nr. 09. RSR Racing, bestuurd door Duncan Ende en Bruno Junqueira die het podium completeerden.

In GTD was het de BMW Z4 van Turner Motorsport, bestuurd door Dane Cameron en Markus Palttala, die verrassend won door te profiteren van een brandstoftekort in de Audi R8 LMS van de Flying Lizard van Spencer Pumpelly en Nelson Canache Jr in de laatste ronde. De Deen Cameron kwam over de streep met slechts een tiende voorsprong op de Paul Miller Racing Audi, bestuurd door Christopher Haase, die de #48 deelde met Bryce Miller. Daar Porsche Nr. 22 Alex Job Racing van Cooper MacNeil en Leh Keen completeert het podium in de laatste categorie.

Ontdek het rapport van USC in Laguna Seca in uitgave 1959 van AUTOhebdo, vanavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms en vanaf woensdag in de kiosken.