Petit Le Mans: Mazda wint, Cadillac gooit Acura omver voor de titel

In de laatste race van het IMSA-seizoen won de #55 Mazda op Petit Le Mans. Ten tweede wonnen Pipo Derani en Felipe Nasr (Cadillac nr. 31) de kampioenstitel.

gepubliceerde 14/11/2021 à 04:17

Valentin GLO

De #55 Mazda van Harry Tincknell, Oliver Jarvis en Jonathan Bomarito won op Road Atlanta (© Richard Dole)

Aan het einde van een race gekenmerkt door talloze ongelukken en talloze onderbrekingen onder gele vlag, de 24e editie van Petit Le Mans zag de overwinning van de bemanning van de #55 Mazda (Harry Tincknell, Oliver Jarvis, Jonathan Bomarito) op Road Atlanta. Als tweede bij de geblokte vlag wonnen Pipo Derani en Felipe Nasr de titel met de nr. 31 Cadillac van Whelen Engineering Racing ten koste van Filipe Albuquerque en Ricky Taylor, derde met de nr. 10 Acura DPi van Wayne Taylor Racing, ondanks een wanhopige poging poging in de laatste fase van de race.

En LM P2, la victoire est revenue à l’Oreca 07 nº8 de Tower Motorsport avec le Français Gabriel Aubry. Les Tricolores ont décidément brillé en Géorgie puisque Mathieu Jaminet s’est imposé en GTLM avec Porsche, devant ses compatriotes Kévin Estre et Frédéric Makowiecki sur la seconde voiture aux couleurs du WeatherTech Racing.

Riley Motorsports (Robinson, Fraga, Andrews) won de LM P3-categorie terwijl het GTD-klassement naar het trio De Angelis, Gunn, James ging aan het stuur van deAston Martin Vantage GT3 van Heart Of Racing Team.