Long Beach – Felipe Nasr en Pipo Derani zonder rivalen

Vanaf pole position maakten Felipe Nasr en Pipo Derani zich nooit zorgen over de overwinning op Long Beach.

gepubliceerde 26/09/2021 à 00:50

Valentin GLO

Felipe Nasr en Pipo Derani wonnen in Long Beach (© Phillip G. Abbott)

De tiende ronde van het WeatherTech SportsCar Championship-seizoen vond van zaterdag op zondag plaats in de straten van Long Beach. Terwijl de Cadillacs een perfecte kwalificatie hadden behaald door de drie beste tijden neer te zetten, maakte Filipe Albuquerque, die met Wayne Taylor Racing het kampioenschap leidde, een uitstekende start door Denis Cameron en Loïc Duval vanaf de eerste momenten van de race. Felipe Nasr behield de leiding tijdens zijn eerste stint, maar Pipo Derani werd bij het verlaten van de pits verrast door een voortreffelijke manoeuvre van de Deen Cameron voor de leiding van de race. De Amerikaan bleef niet lang bovenaan het klassement staan ​​omdat hij terug moest naar de pits om plaats te maken voor Olivier Pla. Het Auriverde-duo herwon vervolgens de leiding van de race. De Fransman kwam in botsing met een Corvette C8.R, die zelf vocht met een AF Corse, en werd gedwongen met pensioen te gaan. Felipe Nasr en Pipo Derani wonnen en profiteerden van de vierde plaats van Filipe Albuquerque en Ricky Taylor om in de kampioenschapsrace te blijven.

De rangschikking van de DPi-categorie:

In GT LM profiteerde Tommy Milner van het verkeer om zijn partner bij Corvette, Jordan Taylor, te verslaan en de leiding te nemen in de race met minder dan een uur te gaan voor het einde van het evenement. Nick Tandy verzorgde het tweede deel van het evenement en Corvette tekende een dubbel in deze categorie met een tweede plaats voor Antonio Garcia en Jordan Taylor, vóór Cooper MacNeil en Mathieu Jaminet in de Porsche 911 RSR – 19 van WeatherTech Racing.

De ranglijst van de GT LM-categorie:

Vanaf de eerste plaats in GTD maakten Bryan Sellers en Madison Snow zich geen zorgen en wonnen ze in hun categorie voor Zacharie Robichon en Laurens Vanthoor (Pfaff Motorsports #9 / Porsche 911 GT3R). Frankie Montecalvo en Zach Veach (VASSER SULLIVAN #12 / Lexus RC F GT3) completeren het podium.