Grand-Am – Wayne Taylor Racing wint in Barber

Max Angelli en Jordan Taylor wonnen de Porsche 250, gereden op Barber Motorsports Park in de nr. 10 Wayne Taylor Racing Corvette DP. De winnaars weerstonden de druk van de #99 Bob Stallings Racing, bestuurd door Gurney-Fogarty.

gepubliceerde 07/04/2013 à 11:26

Wayne Taylor Racing behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen tijdens de derde ronde van de Grand-Am-kalender, gehouden op Barber Motorsports Park. De nr. 10 Corvette DP van Max Angelli en Jordan Taylor kwam als eerste over de finish, wat Jordan Taylor zijn eerste overwinning in de koningsklasse opleverde na tweemaal te hebben gewonnen in de GT. De Italiaan weerstond in de laatste 33 ronden de druk van Alex Gurnay, coureur van de nr. 99 Bob Stallings Racing Corvette DP, die de tweede plaats verloor met Jon Fogarty die de pole had gepakt. “Mijn race was gemakkelijk omdat ik gewoon het gat moest behouden. Jordan zorgde ervoor dat ik een makkelijke test kon rijden, omdat hij de auto in een goede positie voor de #99 plaatste”, zei Max Angelli na de race.

Het podium wordt gecompleteerd door de nr. 90 Spirit of Daytona Rcaing Corvette DP van Ricky Taylor en Richard Westbrook, terwijl Scott Pruett en Memo Rojas de nr. 01 Chip Ganassi Racing BMW/Riley op de vierde plaats plaatsen. De nr. 3 Corvette DP van Stéphane Sarrazin en Enzo Potolicchio haalde ternauwernood de top tien.

Robin Liddell en John Edwards behaalden de overwinning in de GT-klasse aan het stuur van de nr. 57 Stevenson Motorsports Camaro, die vanaf pole startte. Het podium wordt gecompleteerd door de #458 Ferrari 63 team Corsa d’Alessandro Balzan et Jeff Westphal qui a perdu son duel à l’issue de son dernier arrêt aux stands. Eric Curran et Boris Said complètent le podium de la catégorie avec la Corvette n°31 du Marsh Racing. En GX, la victoire est revenue à Jim Norman et Spencer Pumpelly sur la Porsche Cayman BGB Motorsports.