ALMS – Muscle Milk gaat door in Mid-Ohio

Graf-Luhr behaalt de vijfde overwinning op rij in Mid-Ohio met Muscle Milk's HPD ARX-03a. Bouchut-Tucker completeerde het podium met de HPD ARX-03b van Level 5 Motorsports achter de Lola B12/60 van Dyson Racing.

gepubliceerde 05/08/2012 à 10:52

Niets lijkt Klaus Graf en Lucas Luhr te kunnen tegenhouden, die dit seizoen met kop en schouders het ALMS Championship domineren. De HPD ARX-03a startte vanaf pole op het circuit van Mid-Ohio en vertrok snel zonder zich echt zorgen te maken over de Lola B12/60-Mazda van Chris Dyson en Guy Smith, die een ronde achterstand op de winnende ploeg de tweede plaats behaalde. De Lola B11/66 van Éric Lux en Michael Marsal eindigde pas op de 13e plaats, het was de LM P2 HPD ARX-03b Level 5 Motorsports van Christophe Bouchut en Scott Tucker die op twee ronden achterstand het podium voltooide.

Rudy Junco en Marino Franchitti wonnen de LM PC-categorie met de Oreca FLM09 van PR1/Mathiasen en behaalden de zesde plaats in het algemeen klassement in de laatste momenten van de race na een misverstand bij het CORE-team dat zich de nr. 06 van 'Alex Popow had herinnerd en Ryan Dalziel in de pits om onbekende redenen. De bemanning behaalde de tweede plaats in de categorie, vóór de nr. 8 van het Merchant-team, bestuurd door Kyle Marcelli en Matt Downs.

Il fallait encore chercher du côté des GT pour assister aux plus beaux duels de la course. Oliver Gavin et Tom Milner offrent la victoire à Corvette et prennent les commandes du Championnat après avoir résisté à la pression de la Porsche 911 GT3 RSR Flying Lizard de Patrick Long et Jörg Bergmeister qui n’échoue qu’à deux dixièmes de la C6 ZR1 n°4. J. Mueller-Auberlen complètent le podium de la catégorie au volant de la BMW M3 92 n°55. La seconde Corvette pilotée par Jan Magnussen en Antonio Garcia verloren waardevolle punten door de ophanging van hun auto te verbreken na contact met een Porsche 911 GT3 Cup in de GTC-categorie.

Jeroen Bleekemolen en Tim Pappas kwamen als winnaars van de GTC-categorie over de finish, maar de coureurs van de Porsche 911 GT3 Cup van het TRG-team zagen hun eerste succes ontgaan omdat ze de door de piloot toegestane rijtijd niet hadden gerespecteerd. De eerste plaats gaat naar het JDX-team met Spencer Pumpelly en Al Carter.

Ontdek de samenvatting van de ALMS in Mid-Ohio in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag verkrijgbaar in digitale versie voor iPad, PC en Mac, en vanaf woensdag in de kiosken.