ALMS – Dyson verslaat Muscle Milk met 83 duizendsten

Chris Dyson en Guy Smith (Dyson Racing Team) wonnen de zevende ronde van het ALMS-seizoen op het Road America-circuit voor Lucas Luhr en Klaus Graf (Muscle Milk Pickett Racing) met een voorsprong van slechts 0 na 083 uur racen.

gepubliceerde 19/08/2012 à 09:26

Het begon echter allemaal slecht voor het Dyson-Smith-duo, dat achteraan op de grid moest starten nadat ze tijdens de kwalificatie een versnellingsbakprobleem hadden ondervonden. Echter, na slechts negen ronden was de Lola B12/60, bestuurd door Chris Dyson, al opgeschoven naar de tweede positie, maar de bemanning van het Dyson Racing Team stond al 45 seconden achter de #03 Muscle Milk Racing HPD ARX-6a . De kampioenschapsleiders kregen echter aan het begin van ronde 22 een mechanisch probleem en tijdens het passeren van de pits verloor Klaus Graf vier ronden van zijn concurrenten. Met nog 45 minuten te gaan was het Muscle Milk-prototype achterop geraakt en was het in de laatste drie lussen van het evenement verwikkeld in een prachtig gevecht met de Lola. Ondanks de druk van Lucas Luhr slaagde Guy Smith erin zijn eerste plaats te behouden en zijn tweede overwinning van het seizoen te behalen, na die van afgelopen maart op Sebring. Tony Burgess, Michael Marsal en Eric Lux completeren het podium in de LM P1-categorie aan het stuur van het Dyson Racing Team Lola B11/66 Mazda.

In de LM P2-categorie was het de Morgan/Nissan van Conquest Racing van David Heinemeier Hansson en Martin Plowman die won met twee ronden voorsprong op de Lola B12/87-Judd BMW V8 van Joe Foster en Patrick Dempsey (Dempsey Racing), alleen negende overall. De vijfde plaats ging naar de Oreca-FLM09 van Alex Popow, Tom Kimber-Smith en Jon Bennett, waardoor CORE Autosport de LM PC-categorie kon winnen.

In GT wonnen Bill Auberlen en Jörg Müller voor het eerst dit seizoen aan het stuur van hun BMW E92 M3 van BMW Team RLL. Ze lopen voorop Porsche 911 GT3 RSR Flying Lizard Motorsport van Patrick Long en Jörg Bergmeister en de Ferrari 458 Italia van het Extreme Speed ​​Motorsports-team van Johannes van Overbeek en Scott Sharp. De Porsche 911 GT3 Cup van Cooper MacNeil en Jeroen Bleekemolen won voor de tweede keer op rij in de GTC-categorie.