12 Hours of Sebring – Cadillac domineert de eerste tests

Het WEC is niet de enige wedstrijd die dit weekend op het circuit van Sebring plaatsvindt, want ook de 12 Hours of Sebring wordt gehouden. De eerste drie testsessies werden gedomineerd door de Cadillac DPi.

gepubliceerde 17/03/2022 à 21:21

Valentin GLO

Aan de zijlijn van 1000 mijl Sebring, het Noord-Amerikaanse kampioenschap nam ook zijn intrek op het circuit van Florida voor zijn tweede ronde, de 12 Hours of Sebring. Donderdag vonden de eerste tests plaats en de Cadillacs domineerden deze sessie. Renger van der Zande zette met 1:46.756 de beste tijd van de ochtend neer voor de nº01 Cadillac Racing waarin we ook Sébastien terugvinden Bourdais

De nr. 60 Meyer Shank Racing Acura DPi, die de 24 uur van Daytona in januari won, behaalde de tweede plaats in deze eerste sessie, zonder Helio Castroneves ni Simon Pagenaud vastgehouden door de mouw vanIndyCar in Texas, maar met Stoffel Vandoorne naast Oliver Jarvis en Toç Blomqvist. De tweede Cadillac Racing (Earl Bamber, Alex Lynn, Neel Jani) completeerde het podium.

De dominantie van de Cadillacs nam in de tweede sessie toe met een hattrick van de Amerikaanse fabrikant. Pipo Derani plaatste daarmee de nr. 31 van Whelen Engineering Racing op de eerste plaats van de middag in 1:45.750, voor de Ally Cadillac van Mike Rockenfeller. Dominant in de ochtend was nummer 01 tevreden met de derde positie.

In LM P2 domineerde Tower Motorsport de twee sessies met Louis Delétraz en Rui Andrade, twee coureurs deden ook mee aan de ronde van WEC met respectievelijk Prema en Realteam van WRT. In GTD Pro wonnen BMW en Lamborghini elk een sessie.

De derde sessie, die 's nachts werd verreden na de WEC-kwalificatie, bevestigde de dominantie van de Cadillacs met een nieuwe beste tijd voor Renger van der Zande.