World RX – Hansen biedt Peugeot succes bij Lohéac

Timmy Hansen won de Franse ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross in Lohéac in Bretagne, voor Petter Solberg. Jean-Baptiste Dubourg pakt het podium.

gepubliceerde 06/09/2015 à 17:11

Pierre Tassel

Peugeot en Team Peugeot-Hansen wilden graag schitteren tijdens de thuiswedstrijd van de Leeuw dit weekend Lohéac in Bretagne in World RX. Timmie Hansen, al winnaar tijdens het laatste evenement van het Wereldkampioenschap van Rallycross in Hell in Noorwegen voldeed aan de verwachtingen van de Franse fabrikant.

De 23-jarige Zweed was dominant na de kwalificatieheats en kwalificeerde zich gemakkelijk voor de finale door zijn serie te domineren voor Mattias Ekström (Audi S1? EKS RX) en Jean-Baptiste Dubourg (Citroën C4). Minder succes echter voor Davy Jeanney, die voor zijn publiek de grote finale niet wist te bereiken.

De tweede halve finale toegestaan Petter Solberg (DS3? SDRX), Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo? VW Team Zweden) en Robin Larsson (Audi A1) klimmen tussen de zes finalisten. Maar de sterkste in Bretagne was Timmy Hansen die uiteindelijk de finale won door Petter Solberg te verslaan. Geweldige prestatie voor Jean-Baptiste Dubourg die op de derde plaats staat tot grote vreugde van de fans die in groten getale naar Lohéac kwamen.

Vind het volledige verslag van de Franse ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross in Lohéac in nummer 2028 van AUTOhebdo, vanaf morgenavond beschikbaar in digitale versie, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.