Romuald Delaunay erft overwinning op het Circuit des Ducs

De coureurs van de tweede ronde van de Franse Rallycrosskampioenschappen en Cups profiteerden van de droge omstandigheden op deze tweede dag om deel te nemen aan gevechten met hoge intensiteit. Romuald Delaunay (DS 3) wordt uitgeroepen tot winnaar van deze tussenstop in Normandië in Supercar.

gepubliceerde 20/06/2021 à 20:53

Pierre Tassel

Winnaar van drie van de vier kwalificatierondes, Samuel Peu (Peugeot 208) scoorde de maximale punten in het tussenklassement voordat hij zijn halve finale won, een ronde zoals Romuald Delaunay (DS 3).

De twee mannen bevonden zich op de eerste startrij voor de finale en kregen gezelschap van Laurent Bouliou (Peugeot 208). Na een veelbewogen start waarbij Laurent Bouliou bij de eerste remming in nood verkeerde, kwam Romuald Delaunay aan de leiding net voor Samuel Peu, vastgeklampt aan de bumper van de DS 3.

Weinigen vonden de ruimte om door te gaan naar de volgende ronde. De Franse kampioen van 2019 beheerste zijn onderwerp en kwam als winnaar over de finish. Een paar minuten later kreeg Peu een straf van 5'' van de stewards en was hij tevreden met de tweede plaats, voor Romuald Delaunay die de overwinning erfde, zijn tweede van het seizoen. Ten derde genoot Emmanuel Anne (Peugeot 208) van zijn eerste podiumplaats in de koningsklasse. David Fèvre (Peugeot 208) en Philippe Maloigne (Renault Clio 4) vervolledigde de Top 5.

Beide winnaars van twee kwalificatieheats en hun respectievelijke halve finales, Jimmy Terpereau (C2) en Anthony Paillardon (Skoda Fabia), bevonden zich op de eerste startrij van de finale. Terpereau, auteur van de beste start na een rode vlag, legde een aanhoudend tempo op, maar Paillardon bleef in contact. De leider maakte geen fout en tekende zijn eerste overwinning van het seizoen. Dylan Dufas (Twingo 2 Super1600) vergezelde Terpereau en Paillardon op het podium. Nicolas Eouzan (Twingo 2 Super1600) eindigde net buiten de Top 3, voor Jérémy Lambec (Skoda Fabia).

In Junior bevestigde Tom Le Jossec (Clio 5 RSR RX) zijn goede vorm tijdens het weekend en weerstond hij de druk van David Bouet (Clio 5 RSR RX), de leider in het kampioenschap, om zijn eerste overwinning in de autosport te claimen. Arthur Le Boudouil (Clio 5 RSR RX) behaalde de derde plaats, voor Baptiste Pannissié (Clio 5 RSR RX) en Baptiste Menez (Clio 5 RSR RX).

Gealarmeerd door mechanische problemen in de halve finale, miste Camille Barbe (Twingo R1 RX) haar start in de finale niet en leidde ze zeven ronden voordat ze voor de tweede keer naar de top van het podium klom. Amélie Moliexe (Twingo R1 RX), “rookie” in de discipline, pakte een nieuw podium voor Coraline Hautbois (Twingo R1 RX).

Op eigen bodem en favoriet van Divisie 3 won Benoît Morel (Ford Fiesta) het tussenklassement voordat hij de prijs moest betalen voor een turbulente start in de halve finale. Anthony Pelfrene (Renault Clio) greep voor het eerst zijn kans om te winnen Rallycross voor Nicolas Bezard (Peugeot 208) en Cyril Coué (VW Polo).

Sébastien Le Ferrand (Peugeot 208) bevestigde zijn goede gevoelens tijdens de kwalificatie en het eerste deel van de eliminatiefasen om de finale van Divisie 4 over te nemen. Le Ferrand won voor het eerst dit seizoen voor Anthony Mauduit (Renault Clio), leider van de Coupé de France. Romain Barré (Peugeot 208) eindigde op de derde plaats, vóór Christophe Barbier (DS 3) en Yann Le Lay (Peugeot 206).

Ontdek het verslag van de Rallycross France op Les Ducs, in nummer 2317 van AUTOwekelijks, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.