World RX – Solberg wint op Lydden Hill, PSRX dubbel

Petter Solberg won de World RX-finale op Lydden Hill en versloeg zijn teamgenoot Johan Kristoffersson. Sébastien Loeb eindigde net buiten het podium.

gepubliceerde 28/05/2017 à 18:43

Petter Solberg (Volkswagen) behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen door de World RX-finale op Lydden Hill te winnen voor de laatste verschijning van de discipline vóór de vervanging van de Britse ronde door Silverstone in 2018.

De PSRX-baas-coureur koos ervoor om snel zijn jokerronde uit te voeren en kon opnieuw de controle overnemen om te winnen voor zijn teamgenoot Johan Kristoffersson, die de controle over het kampioenschap overnam met 4 punten voorsprong op Mattias Ekström (Audi), winnaar van de eerste drie ontmoetingen .

Mattias Ekström kon in de finale pas de 5e plaats behalen na een lekke band. De regerend wereldkampioen ging Timmy Hansen voor (Peugeot) slachtoffer van hetzelfde kwaad.

Het podium werd gecompleteerd door Andreas Bakkerud (Ford Focus). De Hoonigan Racing-coureur versloeg Sébastien Loeb (Peugeot), 2e in de halve finale achter Johan Kristoffersson.

PSRX heeft nu een voorsprong van 69 punten op Team Peugeot-Hansen. EKS volgt op de 3e plaats, 6 eenheden achter het Frans-Zweedse team.

Ontdek het verslag van de World RX op Lydden Hill in nummer 2116 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.