World RX – Solberg neemt de leiding op Lydden Hill

Aan het einde van de eerste dag op Lydden Hill behaalde de wereldkampioen in Engeland de perfecte score.

gepubliceerde 28/05/2016 à 22:28

Titelhouder in de tempel van rallycross, Peter Solberg lijkt de goede formule op het Lydden Hill-circuit in Engeland te hebben behouden. De regerend tweevoudig wereldkampioen won deze zaterdag de twee kwalificatierondes die op het programma staan ​​en domineert daarmee het tussenklassement voor Mattias Ekström (EKS RX – Audi) en de Hoonigan Racing Ford Focus RS RX van Andreas Bakkerud.

Na een schuchter begin, de clan Peugeot stak de kop op in Heat 2, toen Timmy Hansen de eerste 208 RX van Team Peugeot-Hansen op de vierde plaats plaatste, voor de Audi S1 ​​van Toomas Heikkinen. Sebastien Loeb, vertraagd door een technisch probleem tijdens Heat 1, pakte de vijfde plaats in de daaropvolgende heat en staat nu op de negende plaats in het algemeen klassement, net voor Ken Block.

Davy Jeanney valt momenteel uit de top twaalf die zich kwalificeert voor de halve finales, waarbij de Fransman voorlopig op de 12e plaats staat voor de tweede ronde van de kwalificatieheats.