World RX – Loeb behaalt zijn eerste succes in Riga

Sébastien Loeb behaalde zijn eerste Rallycross-overwinning voor de eerste World RX-reis naar Bikernieki. Mattias Ekström heeft een grote stap richting de titel gezet.

gepubliceerde 02/10/2016 à 15:17

Sebastien Loeb vierde zijn eerste overwinning in World RX voor de nieuwe meeting in Bikernieki (Letland). Omdat de regen de Peugeot 208, de negenvoudig kampioen van WRC won zijn halve finale voordat hij de finale domineerde en won voor Mattias Ekström (Audi S1), terwijl Timmy Hansen een tweede Team Hansen Peugeot op het podium plaatste.

De dag begon echter slecht voor Team Peugeot-Hansen, aangezien Timmy Hansen tijdens de kwalificatie zijn teamgenoot raakte. Toch wisten beide coureurs zich te kwalificeren.

Mattias Ekström zet een grote stap richting de titel door te profiteren van het catastrofale weekend van Petter Solberg (Citroën). De tweevoudig regerend wereldkampioen RX wist zich niet te plaatsen voor de halve finales. Na zijn uitsluiting uit Q2, de Noor raakte de muur in de derde kwalificatieheat.

Andreas Bakkerud (Ford Focus RS) was dicht bij het podium nadat hij in de halve finale werd afgeremd door mechanische problemen.

Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo) pakte pas de vijfde plaats nadat hij zijn start miste. De inwoner van Volkswagen RX Zweden wordt de belangrijkste tegenstander van Mattias Ekström in het kampioenschap met een achterstand van 27 punten en nog twee ronden te gaan in het seizoen. Timur Timerzyanov (Ford Fiesta) stopte en eindigde zijn race in de muur in de eerste bocht.

In het constructeurskampioenschap kwam Team Peugeot-Hansen terug tot 12 punten achterstand op EKS.