World RX – Kristoffersson verrast in Franciacorta

Johan Kristoffersson is na de eerste twee kwalificatierondes de verrassende leider van de World Rx in Franciacorta. Petter Solberg had een moeilijke eerste dag.

gepubliceerde 27/09/2014 à 18:53

Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo) leidt het Franciacorta-evenement (Italië) na de eerste twee kwalificatierondes. De coureur van het gelijknamige team won de tweede ronde en eindigde op de tweede plaats in de eerste waar Timmy Hansen (Peugeot 208) viel voor het eerst op. De Zweed van Team Peugeot-Hansen staat op de tweede plaats voor de Marklund Motorsport Polo's van Anton Marklund en Toomas Heikkinen die ervoor moeten zorgen dat Petter Solberg (Citroën DS3) geen acht punten meer scoort om zijn titelkansen te behouden.

De leider in het kampioenschap kende echter een gecompliceerde eerste dag nadat een olielek hem op de zevende plaats in het voorlopige klassement van het evenement blokkeerde, achter Reinis Nitiss (Ford Fiesta) en Robin Larsson (Audi A1). De Noor ligt voor op Timur Timerzyanov (Peugeot 208) en Gigi Galli (Ford Fiesta) die zijn World RX-debuut maken bij het Olsbergs MSE-team.

Davy Jeanney (Citroën DS3) staat op de 11e plaats, maar zijn landgenoot Jérôme Grosset-Janin (Renault Clio 3) is delicater met een 16e plaats. Jacques Villeneuve (Peugeot 208) kreeg te maken met mechanische problemen waardoor hij naar de 27e plaats zakte, achter de EKS Audi S1's bestuurd door Pontus Tidemand en Edward Sandström die vreemd genoeg achterop stonden op dit circuit. Andreas Bakkerud (Ford Fiesta) staat op de voorlaatste plaats nadat hij werd bestraft voor een vroege start en in de volgende ronde werd uitgesloten wegens overschrijding van de baanlimieten.