World RX – Johan Kristoffersson wint wereldtitel in Riga

Johan Kristoffersson was indrukwekkend in Riga, Letland, toen hij in 2017 de World RX-wereldkampioenstitel won.

gepubliceerde 17/09/2017 à 15:56

Pierre Tassel

De wereldkroning van Johan Kristoffersson (PSRX VW Zweden – Volkswagen Polo GTi) was mogelijk vanaf deze ronde in het Letse Riga en de Zweedse coureur liet zijn eerste kans om te finishen niet voorbijgaan.

Kristoffersson won voor de vijfde keer op rij de finale en claimde zijn eerste World RX-titel, als opvolger van Petter Solberg en Mattias Ekström op de lijst van winnaars. De nieuwe koning van rallycross overtrof in de eindconfrontatie de Audi S1 ​​– EKS RX van zijn voorganger en Sébastien Loeb (Team Peugeot-Hansen – Peugeot 208 WRX), dat zijn vijfde podium op rij tekent.

Andreas Bakkerud (Hoonigan Racing Division – Ford Focus RS RX), Janis Baumanis (STARD – Ford Fiesta) en Nico Müller (EKS RX – Audi S1) completeren het eindklassement. PSRX VW Zweden maakte ook van de gelegenheid gebruik om de Teams-titel te winnen.

Merk op dat Petter Solberg (PSRX VW Zweden) uit voorzorg naar het ziekenhuis werd gebracht voor verder onderzoek nadat hij betrokken was bij een ongeval in de tweede halve finale. De Noor heeft last van een gebroken sleutelbeen.