World RX – Ekström wint aan hoogte

Mattias Ekström herwon de leiding in het Wereldkampioenschap RX door de finale in Barcelona te winnen, terwijl Petter Solberg faalde in de halve finale.

gepubliceerde 18/09/2016 à 17:19

schrift

Mattias Ekström (Audi S1) had een schitterend weekend op het Circuit de Catalunya in Barcelona. De EKS-baas-coureur, derde aan het einde van de kwalificatieheats achter Timmy Hansen (Peugeot 208) en Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo), wonnen zijn halve finale voor de Scandinaviër van de fabrikant uit Sochaux en Robin Larsson (Audi A1).

In dezelfde race faalde Petter Solberg (Citroën) op de vierde plaats, voor Kevin Eriksson en Sébastien Loeb (Peugeot 208) die na contact met het spoor stopte.

De piloot van de DTM won opnieuw in de finale voor Timmy Hansen en Johan Kristofferssion en laat Barcelona aan de top van het kampioenschap achter met een voorsprong van tien punten op Petter Solberg terwijl hij aan het begin van het weekend vijf punten achterstand had op de Noor.

Timur Timerzyanov (Ford Fiesta) presteerde goed terwijl de Rus na zijn crash in Lohéac (Bretagne) over een vervangwagen beschikte. De voormalig Peugeot-coureur won zijn halve finale voor Johan Kristoffersson en Janis Baumanis (Fiesta) die Davy Jeanney (Peugeot), Toomas Heikkinen (Audi S1) en Andreas Bakkerud (Ford Focus RS) voorgingen, maar het ontbrak hem aan succes in de laatste ronden. van de finale en moest genoegen nemen met de vierde plaats voor Baumanis en Robin Larsson.

Ken Block (Focus RS) had een teleurstellend weekend toen de baas van de Hoonigan Racing Division na de kwalificatieheats als 15e eindigde.