Wereld RX – Ekström vóór Loeb

Aan het einde van de eerste twee kwalificatiesessies gaat Mattias Ekström Sébastien Loeb voor in België.

gepubliceerde 14/05/2016 à 20:45

Mattias Ekström, winnaar in Duitsland op Hockenheim, vond in Mettet in België snel het ritme voor de start van de derde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross. De Zweed plaatste zijn EKS RX Audi S1 ​​bovenaan het voorlopige klassement dankzij een tweede plaats in Q1 en vooral een overwinning in Q2 voor Timur Timerzyanov (Ford Fiesta).

Achter de Audi-coureur Sébastien Loeb steeg naar de tweede positie met de Peugeot 208 RX van Team Peugeot-Hansen. De Fransman behaalde zijn eerste overwinning in de kwalificatieheat in Q1 voordat hij in Q2 zevende werd.

De top 5 van de dag wordt gecompleteerd door Timerzyanov die voor staat op Johan Kristoffersson (VW Polo RX) en de regerend tweevoudig wereldkampioen Petter Solberg (Citroën DS3). Minder succes voor de Ford Focus RX’s van Andreas Bakkerud en Ken Block die in Q1 problemen ondervonden en onderaan het klassement staan. Franciscus Duval (Ford Fiesta) eindigde op de negende plaats, terwijl Davy Jeanney (Peugeot Hansen Academy) aan het einde van de eerste dag op de twaalfde plaats eindigde.

In Euro RX won Jérôme Grosset-Janin, winnaar hier in 2015, deze zaterdag beide ronden op het programma aan het stuur van zijn Team Albatec Racing Peugeot 208 RX.