Timerzyanov boekt zijn eerste overwinning in Spa

Timur Timerzyanov behaalde zijn eerste World RX-overwinning door de finale op Spa-Francorchamps te winnen voor Andreas Bakkerud en Joni Wiman.

gepubliceerde 12/05/2019 à 17:33

Timur Timerzjanov (Hyundai i20) a enfin décroché sa première victoire en World RX. Le double champion d’Europe, présent en championnat du monde depuis ses débuts en 2014, a remporté la finale à Spa-Francorchamps (Belgique) au terme de son 64e départ dans la discipline.

De Rus versloeg Andreas Bakkerud (Audi S1), leider na de kwalificatieheats die won voor de GRX-rijder in de halve finale, terwijl Joni Wiman een schitterend debuut maakte bij het team van Marcus Grönholm door het podium te completeren na het veiligstellen van een eerste rij in de laatste.

Timmy Hansen (Peugeot 208) herstelde zich goed na een trage start van de meeting en eindigde net naast het podium. De Zweed versloeg Janis Baumanis (Ford Fiesta) en Liam Doran (Audi S1).

Anton Marklund (Renault Mégane R.S. RX) en Kevin Hansen (Peugeot 208) slaagden er niet in de finale te bereiken door als 4e te eindigen in de halve finale. De GC Kompetition-coureur ging Cyril Raymond (Renault Clio R.S. RX) en Mattias Ekström (Audi S1) voor, terwijl de Team Hansen MJP-coureur finishte voor Timo Scheider (Seat Ibiza) en Krisztian Szabo (Audi S1).

In RX2 miste Damien Meunier ternauwernood de kwalificatie voor de finale door als vierde te eindigen in zijn halve finale nadat hij achteraan op de grid was gestart. Oliver Eriksson scoorde zijn tweede opeenvolgende overwinning, voor Jesse Kallo.