Sebastian Eriksson wint in Höljes

Sebastian Eriksson werd de 16e World RX-winnaar door thuis in Höljes te winnen in de Olsbergs MSE Ford Fiesta die als wildcard was ingeschreven.

gepubliceerde 07/07/2019 à 16:30

Sebastian Eriksson sloeg hard toe door de World RX-finale in Höljes te winnen. De 26-jarige Zweed, die als wildcard was ingeschreven, behaalde zijn eerste succes op het wereldkampioenschap en werd de 16e winnaar van de discipline.

De coureur van de Olsbergs MSE Ford Fiesta, die geen familie is van baas Andréas Eriksson, zette het hele weekend consistente prestaties neer en eindigde als tweede in de kwalificatieheats voordat hij zijn halve finale won.

Sebastian Eriksson, auteur van de beste start in de laatste race van het weekend, weerstond de druk van Kevin Hansen (Peugeot 208). De jongere broer van de Scandinavische familie presteerde goed in het kampioenschap toen hij de nieuwe leider in het klassement werd, 6 punten voorsprong op Timmy, die in de finale een lekke band opliep, waardoor hij genoegen moest nemen met de laatste plaats. Hij had eerder zijn halve finale gewonnen vóór de zusterauto.

Après un tonneau en Q1, Reinis Nitiss (Hyundai i20) complète le podium de la finale devant Kevin Abbring (Skoda Fabia) et Niclas Grönholm (Hyundai i20).

Andreas Bakkerud (Audi S1) is de grote verliezer van het weekend. De inwoner van het Monster Energy RX Cartel was de sterkste kanshebber voor de overwinning gebleken nadat hij met name aan de kop van de kwalificatiereeksen was geëindigd, maar de voormalige EKS-coureur was het slachtoffer van een kapotte transmissie-as waardoor hij op de laatste plaats eindigde in zijn halve finale. .

Ontdek het verslag van de World RX in Höljes in nummer 2224 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.