Recordoverwinningen voor Kristoffersson in Riga

Opnieuw een voorbeeldig weekend van Johan Kristoffersson in Riga. De PSRX-coureur die in de finale won voor Mattias Ekström en Sébastien Loeb nadert snel een tweede titel door een record aan overwinningen te tekenen met een 8e succes dit jaar.

gepubliceerde 16/09/2018 à 15:30

Johan Kristoffersson (Volkswagen) walgde de concurrentie verder door net als vorig jaar de finale in Riga (Letland) te winnen. De kampioensleider behaalde zijn 6e opeenvolgende overwinning in Riga (Letland), zijn 8e van het seizoen in 9 ronden en verbetert daarmee het succesrecord in een seizoen in World RX terwijl er nog 3 evenementen op de kalender staan!

Zoals gebruikelijk bleef de regerend wereldkampioen het hele weekend onaantastbaar en liet alleen Q3 over aan de coureurs Peugeot Timmy Hansen en Sébastien Loeb. Le Suédois a ensuite déroulé en dominant sa demi-finale avant de s’imposer dans la dernière course avec plus de 2 secondes d’avance sur Mattias Ekström (Audi), tandis que Sébastien Loeb s’est offert son 6e podium de l’année. Niclas Grönholm (Hyundai) et les Peugeot de Timmy et Kevin Hansen ont complété le classement de la dernière course après un beau tir groupé des 208 WRX en demi-finale.

De verrassing kwam van de uitschakeling van Petter Solberg (Volkswagen) en Andreas Bakkerud (Audi) in de halve finale. De drievoudig wereldkampioen faalde op de 5e plaats achter Guerlain Chicherit (Renault) nadat hij bij de start in de muur eindigde na contact met de GCK-baas-coureur, terwijl de EKS-coureur ternauwernood de kwalificatie voor de finale miste door voor Liam Doran (Renault) en Nico Müller (Audi) te eindigen.