Rallycross Frankrijk – Firmin Cadeddu gekroond tot Frans kampioen

De Citroën C4-coureur claimde aan het einde van de Lessay-finale de titel van Frans kampioen.

gepubliceerde 24/10/2016 à 12:51

Het Franse kampioenschap van Rallycross Supercar 2016 zal nog lang herinnerd worden! Het hele seizoen door bood de koningsklasse, vaak gevuld met meer dan twintig auto's, ons een uitzonderlijk spektakel! En de Lessay – Manche Rallycross was geen uitzondering op de regel…

Firmin Cadeddu (Citroën C4) en Fabien Chanoine (Renault Clio) wachtten ongeduldig op deze laatste confrontatie. Na een moeilijke eerste ronde voerden de Drouais voortreffelijke kwalificatieronden uit en wonnen zijn halve finale met gezag, waardoor hij de hele week met een voorsprong van zes punten op een Auvergnat in moeilijkheden aan de finale kon beginnen.

Maar de finale zou de hiërarchie van de ontmoeting opschudden... Fabien Chanoine werd het slachtoffer van een turbulente start en kwam tegen de rail terecht, waarbij hij zijn linkerachterwiel beschadigde. Toch wist hij op drie wielen als vijfde de finish te bereiken. Op zijn beurt wist Firmin Cadeddu, die achteraan de lijn startte, de botsingen te doorstaan ​​voordat hij halverwege de race opnieuw een lekke band kreeg. Hij wist nog steeds een reddende tweede positie te behouden en won, aan het einde van een waanzinnige race, de titel van Frans Supercar-kampioen van 2016! De winnaar van de Twingo Cup 2014 werd daarmee de jongste kampioen in de eredivisie, in zijn eerste seizoen bij de elite!

Fabien Chanoine van zijn kant viel slechts drie punten van de kroon, onder warm applaus van het publiek, na een sensationeel seizoen, bekroond met vier overwinningen. De coureur van Team Chanoine kon trots zijn op zijn reis van 2016, die de hele paddock rillingen bezorgde... Simpelweg: goed gedaan Fabien!

Compromisloos sinds de lancering van deze Rallycross Lessay – Manche 2016 kwam Andréa Dubourg (DS 3), winnaar van het tussenklassement en de halve finale ervan, niet door de eerste bocht van de finale en eindigde zo een moeilijk seizoen op de derde plaats van de Kampioenschap.

Na deze vele wendingen was het uiteindelijk Florent Béduneau (Peugeot 208), kwam van ver (11e in de tussenranglijst en 4e in zijn halve finale), die het Kanaal won! Hij eindigde voor de nieuwe Franse kampioen Firmin Cadeddu en een uitmuntende Patrick Guillerme (Peugeot 208).

Kampioenschap rangschikking

Supercar: 1. Firmin Cadeddu 278 pnt – 2. Fabien Chanoine 275 ptn – 3. Andréa Dubourg 243 ptn – 4. Philippe Maloigne 211 ptn – 5. Florent Béduneau 199 ptn …