Marklund biedt zijn eerste succes bij Hell

Anton Marklund behaalde zijn eerste World RX-overwinning door te winnen in Hell. De Zweed boekt ook het eerste succes voor GC Kompetition.

gepubliceerde 16/06/2019 à 18:16

Anton Marklund (Renault Mégane R.S.) a décroché sa première victoire en World RX en remportant la finale à Hell (Norvège). Le Suédois parti en deuxième ligne a pris l’avantage sur Niclas Grönholm (Hyundai i20), le plus sérieux prétendant à la victoire du week-end, pour offrir à GC Kompetition son premier succès.

Niclas Grönholm was twee keer afwezig vanwege een blindedarmontsteking en miste ternauwernood de meesterzet door op de tweede trede van het podium te klimmen nadat hij als eerste eindigde in de kwalificatieheats en zijn halve finale won in drassige omstandigheden na de komst van een stortbui.

Kevin Hansen (Peugeot 208) completeert het podium terwijl zijn broer Timmy de finale niet haalt. De twee bewoners van Team Hansen-MJP waren in de halve finale verwikkeld in een broedermoordgevecht dat in het voordeel van de cadet draaide. De kwalificerende 208 WRX wist de tweede plaats te pakken, maar kreeg een seconde straf wegens agressief inhalen en werd gedegradeerd naar de derde plaats.

Timmy Hansen behoudt desondanks de leiding in het kampioenschap met 3 punten voorsprong op zijn broer. Andreas Bakkerud (Audi S1), eveneens uitgeschakeld in de halve finale, volgt 15 punten achter de leider.

Janis Baumanis (Ford Fiesta) en een verrassende Kevin Abbring (Skoda Fabia) completeerden samen met Liam Doran (Audi S1) het eindklassement. De Nederlander liet ESMotorsport voor het eerst meedoen aan de laatste race van het weekend.

Als Anton Marklund schitterde, hadden de andere GCK-coureurs niet hetzelfde succes. Guerlain Chicherit (Renault Mégane RS) faalde aan de poorten van de finale door Cyril Raymond (Renault Clio RS) te verslaan. Guillaume de Ridder (Renault Clio RS) had opnieuw een nachtmerrieweekend en eindigde als tweede in het klassement.