Antoine Massé Frans rallycrosskampioen

Antoine Massé verzekerde zich al vóór het einde van de laatste ronde van het seizoen in Dreux van de titel van Frans rallycrosskampioen.

gepubliceerde 22/10/2018 à 14:58

Antoine Massé (Peugeot 208) won de titel van Frans kampioen Rallycross in de categorie Premier Supercars aan het einde van de laatste ronde van het seizoen in Dreux (Eure-et-Loir). Met een comfortabele voorsprong op Guerlain Chicherit (Renault Clio RS IV), verzekerde de Sarthois zich van de kroning aan het einde van de kwalificatieheats, terwijl zijn rivaal moest opgeven voor de halve finales. Vervolgens won hij de finale voor Fabien Pailler (Peugeot 208) en Adeline Sangnier (Peugeot 208)

Fabien Chanoine (Renault Clio) completeert de top drie in het algemeen klassement na een strafschop voor Samuel Peu (Peugeot 208).

Yvonnick Jagu (Skoda Fabia) bewees dat hij zijn reeds verworven titel in Super 1600 verdiende door de categorie te domineren met overwinning door de kwalificatieheats, zijn halve finale en de finale te winnen. Op zijn nieuwe paard behaalde Jimmy Terpereau (Skoda Fabia) de tweede plaats, terwijl Laurent Chartrain (Citroën C2) de laatste trede van het podium bereikte.

Valentin Comte verzekerde zich van de Twingo R1 Cup-titel tegen Emmanuel Danveau. David Vincent won de titel in de categorie D3, terwijl Xavier Goubil (Peugeot 306) hetzelfde deed in de D4.

De samenvatting van de Dreux-ronde wordt zaterdag 27 oktober om 11 uur uitgezonden op de zender L'Équipe.