Rallycross – Gaëtan Serazin schittert op Châteauroux

De regen kwam voor de finale van Châteauroux Saint-Maur. Gaëtan Sérazin won de SuperCars Finale, voor Jérôme Grosset-Janin die nu 16 punten achter de winnaar staat.

gepubliceerde 11/06/2012 à 17:12

Gaëtan Sérazin was de snelste aan het stuur van hem Peugeot 207 en won gemakkelijk in de SuperCars Finale A door over de finish te komen met een voorsprong van ruim drie seconden op de Renault Clio 3 van Jérôme Grosset Janin startte vanaf de tweede rij en de Citroën C4 van Christophe Wilt die zijn eerste podium van het seizoen pakte. De winnaar verlaat Châteauroux Saint-Maur met een voorsprong van 16 eenheden op de bestuurder van de Clio 3.

Laurent Chartrain (Citroën Saxo Kit Car) won de S1600 Finale voor de Renault Clio S1600's van Dorian Launay en Eric Guillemette. De AUTOhebdo-trofee ter beloning van de winnaar van de D3 ging naar Marc Morize (Peugeot 207) die de BMW 130i van Yannick Patier en de Austin Mini Cooper V6 van Florent Budeneau versloeg. David Vincent (Renault Clio 3) won de Escapement Trophy door in de D4 te winnen voor de Peugeot 306 Maxi van Sébastien Le Ferrand en de Citroën Saxo VTS van Rudolf Schafer. Fabien Grosset-Janin won de Logan Cup.

Ontdek het rapport van de Rallycross in Châteauroux Saint-Maur in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag verkrijgbaar in digitale versie voor iPad, PC en Mac, en vanaf woensdag in de kiosken.