Rallycross Frankrijk – Guerlain Chicherit-winnaar bij Essay

Guerlain Chicherit won de eerste ronde van het Franse Rallycrosskampioenschap in Essay.

gepubliceerde 02/05/2017 à 12:17

schrift

Dit jaar nam hij deel aan het Franse kampioenschap voordat hij zich wendde tot World RX met een Renault Mégane ontwikkeld door Prodrive, Guerlain Chicherit miste zijn debuut in Frankrijk in Essay (Orne) niet.

Aan het stuur van de Renault Clio van Team Chanoine won Chicherit de finale, gekenmerkt door het vertrek van Christophe Housse van het circuit. Deze laatste slaagde na het incident voor de controle-examens en bracht volgens informatie van het kampioenschap niets ernstigs aan het licht voor de DS3-coureur.

Het podium wordt gecompleteerd door Fabien en Jonathan Pailler (Peugeot 208). Laurent Chartrain (C2 S1600) won in Super 1600, toen Nicolas Flon won in het Franse juniorenkampioenschap na de degradatie van Valentin Comte na contact met Flon aan het einde van de jokerronde.

Vind het verslag van de opening van het Franse kampioenschap van Rallycross in Essay, in nummer 2112 van AUTOhebdo, vanavond beschikbaar in digitale versie, en aanstaande donderdag in de kiosk.