Olivier Panis legde zijn Audi A1 op de eerste dag van de Andros Trophy op Isola 2000.

gepubliceerde 11/01/2019 à 21:10

Pierre Tassel

Voor de terugkeer van Trofee Andros na de pauze toonde Olivier Panis (Audi) deze vrijdag zijn spierballen op het circuit van Isola 2000 (Alpes-Maritimes).

De laatste Franse winnaar tot nu toe F1 (Monaco 1996) domineerde de kwalificatieheats in de middag, zette zijn beste ronde neer in 2'11"781 in de eerste heat en degradeerde zijn naaste achtervolger, Franck Lagorce (Andros Sport 01) naar bijna vier tienden.

Als Jean-Baptisre Dubourg (Renault Captur) pakte de superpole naar Panis, laatstgenoemde, die in de finale vanuit een voorkeurspositie startte, won de finale eenvoudig na een bliksemsnelle eerste ronde.

Als tweede in de finale neemt Franck Lagorce dezelfde positie in het dagklassement in en gaat Jean-Baptiste Dubourg voor op het podium. De top 5 wordt gecompleteerd door Benjamin Rivière (Peugeot) en Andréa Dubourg (Renault Captur).

Jean-Baptiste Dubourg maakte van de gelegenheid gebruik om de voorsprong in het algemeen klassement te herwinnen tegen Aurélien Panis (Andros Sport 01).

In de Elite won Dorian Boccolacci (BMW) vandaag voor Margot Laffite (Mazda) en Lionel Daziano (Audi).