Lohéac – Pailler en Hansen aan de leiding bij Lohéac, Loeb op de 9e voorlopige plaats

Fabien Pailler en Timmy Hansen presteerden het best na de eerste kwalificatieheats. Door zijn tweede race van de dag te winnen, plaatst Sébastien Loeb zich voorlopig voor de halve finales.

gepubliceerde 31/08/2013 à 18:17

Sebastien Loeb maakte een zeer goed debuut aan het stuur van zijn Citroën DS3 in Lohéac waar de zevende ronde van het Europees Kampioenschap wordt verreden. Rallycross. Als de negenvoudig wereldkampioen in de eerste ronde waaraan hij deelnam de vierde plaats behaalde, onderscheidde de Elzasser zich door de tweede te winnen van Hervé Knapick (Peugeot 207 WRC). Door zijn vijfde tijd kon hij de dag op de negende plaats eindigen en zich voorlopig kwalificeren voor de halve finales, wetende dat alleen de eerste twaalf coureurs aan het einde van de vier kwalificatieheats kunnen deelnemen.

Als Petter Solberg (Citroën DS3) de tweede plaats behaalde in de eerste betwiste race (derde keer), verloor de WRC-wereldkampioen van 2003 tijd door te stoppen in de tweede en eindigde op een gedeelde 12e plaats met Alexander Hvaal (Citroën DS3). Kris Meeke (Peugeot 208) behaalde dezelfde resultaten als de Noor, maar de Ier bezet slechts de 16e voorlopige positie in het kwalificatieduel, op gelijke hoogte met Henning Solberg (Saab 93). Omgekeerd heeft Jean-Philippe Dayraut (207 WRC) de start van het weekend niet gemist, aangezien hij de achtste plaats bezet voor Sébastien Loeb na het winnen van zijn eerste twee races.

Fabien Pailler (Peugeot 208) gaat voorlopig aan de leiding met Timmy Hansen (Citroën DS3) nadat hij ook in zijn eerste twee deelnames won. Kampioenschapsleider Timur Timerzyanov (Citroën DS3) volgt op de derde plaats met een overwinning in Race 1 en een derde plaats in Race 2. Ook Davy Jeanney (Citroën C4) zit goed, want hij bezet de vijfde plaats in het voorlopige klassement achter Andreas Bakkerud.

Morgenochtend worden de laatste twee kwalificatierondes verreden, terwijl in de middag de halve finales en finales van de Supercars plaatsvinden.