Lohéac – Loeb en Solberg plaatsten zich voor de halve finales

Sébastien Loeb en Petter Solberg wisten zich te plaatsen voor de halve finales van de Lohéac Rallycross. Voor Kris Meeke is het weekend echter voorbij.

gepubliceerde 01/09/2013 à 12:35

Dupuis

Na het neerzetten van de tiende tijd in de derde kwalificatieronde, Sébastien Loeb (Citroën DS3) zette in de laatste ronde de elfde tijd neer. De negenvoudig wereldkampioen verzekerde zich van de negende plaats in het algemeen klassement en won daarmee zijn ticket voor de halve finales waar de twaalf beste coureurs vanmiddag tegen elkaar strijden. Petter Solberg (Citroën DS12), tweede in zijn race, zette een mooie vierde tijd neer en eindigde de kwalificatie op de achtste plaats. Jean-Philippe Dayraut (Peugeot 207 WRC) eindigde net buiten de top 12, maar de Franse Supertouring-kampioen van 2011 profiteerde van een wijziging in het klassement om een ​​plaats in de halve finales te bemachtigen, ten koste van Liam Doran (Citroën DS3).

Verder komt Kris Meeke (Peugeot 208) daarentegen niet. Ondanks zijn overwinning in de laatste betwiste race en zijn tiende tijd aan het einde van de laatste ronde, faalde de Ier op de 18e plaats in het algemeen klassement. Hervé Knapick (Peugeot 207 WRC) staat 16e, voor Jérôme Grosset-Janin (Renault Clio 3), leider van het Franse kampioenschap Rallycross.

Timur Timerzyanov (Citroën DS3) eindigde op pole na de vier betwiste ronden. Davy Jeanney (Citroën C4) komt het dichtst in de buurt nadat hij de leider in het kampioenschap in de laatste race versloeg en de tweede tijd neerzette achter Andreas Bakkerud (Citroën DS3), die als derde eindigde in het klassement. Fabien Pailler (Peugeot 208) volgt op de vierde plaats, voor Timmy Hansen (Citroën DS3), Tanner Foust (Ford Fiesta) en Gaetan Serazin (Peugeot 207). Henning Solberg (Saab 93) en Alexander Hvaal (Citroën DS3) kwalificeren zich als laatsten.