Ligier European Series – Orhès en Les Deux Arbres nemen wraak

gepubliceerde 16/05/2021 à 00:24

Villemant

Lange tijd geloofden we dat de nr. 4 Ligier JS P23, ingeschreven door HP Racing by Monza Garage van Jacopo Faccioni-Alessandro Cicognani, een dubbel zou scoren in zijn categorie op de Red Bull Ring. Maar dat was zonder te rekenen op een drive through wegens te hoge snelheid in de pitlane.

Een zegen voor het team van Les Deux Arbres, dat tijdens de tweede race van de tweede ronde van het seizoen, op de Red Bull Ring, een dubbel scoorde. Op de hoogste trede van het podium vinden we Patrice Lafargue, de baas van IDEC Sport, die het schaakbord pakte met een voorsprong van 39”3 op Jacques Nicolet.

“De race van vanochtend was een beetje ingewikkeld”, gaf Patrice Lafargue toe. We hebben alles gedaan wat we niet moesten doen. Maar het stelde me in staat grip te krijgen op de Ligier JS P4, die ik helemaal niet kende. Vanmiddag, voor race 2, stonden alle planeten op één lijn. We hadden zelfs mooi weer. Het was een waar genoegen om de auto en de sfeer van de Ligier European Series te ontdekken, wat fantastisch is. Ik voelde me snel op mijn gemak in de auto, wat essentieel is. Ze reageert goed en stelt je snel op je gemak. Het was een geweldige ontdekking. »

In JS2 R was het duel tussen de nr. 24 van Orhès Racing en de nr. 53 van M Racing elke sessie intens. En deze keer was het de eerste stad, onder leiding van Mathieu Martins en Olivier Pernaut, die won, terwijl ze vierde overall eindigde.

“We zijn heel blij”, onderstreepte Olivier Pernaut. Dankzij een intelligente strategie zijn we de tweede race vanaf pole position gestart. Vervolgens voldeed de race ondanks een moeilijke start aan onze verwachtingen. Bij de eerste bocht kwam ik in een trechter terecht. Maar we reden in een constant tempo, twee en drie tienden achter Natan (Bihel. Noot van de redactie). We hadden onze zet berekend! »

De twee mannen kwamen over de finish met een voorsprong van 7”2 op Natan Bihel, winnaar van zijn derde race in evenveel starts een paar uur eerder. Op de derde trede van het podium vinden we Laurent Millara, die ook de belangen van M Racing verdedigt.

Na de eerste twee rondes domineert Natan Bihel het algemeen klassement in JS2 R met 93 punten op de klok, 17 meer dan het duo Olivier Pernaut-Mathieu Martins. In JS P4 gaat het duo Alessandro Cicognani-Jacopo Faccioni voorop met 80 eenheden, acht meer dan Jacques Nicolet.