Jérôme Grosset-Janin komt dichterbij

Na zijn overwinning in Dreux won Jerôme Grosset-Janin in Lavaré. Hij komt steeds dichter bij Davy Jeanney in het algemeen klassement.

gepubliceerde 19/07/2010 à 11:53

Terwijl Davy Jeanney (Citroën RallycrossJérôme Grosset-Janin (Citroën C4) haalt zijn rivaal in in de titelrace. Winnaar in Dreux, tijdens de laatste ronde, hij won dit weekend ook, in Lavaré, in Sarthe.

Tijdens de D1-finale kon Jérôme Grosset-Janin, startend vanaf pole, de perfecte race rijden om de overwinning te claimen. Als tweede op de grid kwam Davy Jeanney vast te zitten voordat hij ervoor koos om tijdens de eerste pass de jokerronde te rijden. Op de vijfde plaats aan het einde van deze ronde wist hij vervolgens op te schuiven naar de derde plaats en eindigde achter Fabien Pailler (Peugeot 207). Jérôme Grosset-Janin was sneller tijdens zijn lange ronde en wist een tweede overwinning op rij te behalen.

In het algemeen klassement staat Grosset-Janin 13 punten achter Jeanney, nog steeds leider. Maar door een “positieve test” op zijn brandstof in Faleyras riskeert de bestuurder van de Citroën Xsara nr. 5 nog steeds een boete en een intrekking van 11 punten. De titel is dus nog lang niet gespeeld.

In divisie 1A vervolgt Steven Bossard zijn indrukwekkende carrière. In Lavaré won hij zijn zesde race op rij in zes ronden van het Franse kampioenschap. Met 120 punten op de teller kan hij het niet beter doen en gaat hij richting de titel.