Dayraut is een hit in St Dié

Jean-Philippe Dayraut, tweede overall in de Trophée Andros, won race 1 van St Dié des Vosges en scoorde maximaal 80 punten. Hij keert terug naar Alain Prost.

gepubliceerde 23/01/2011 à 13:45

schrift

Alain Prost ? Jean-Philippe Dayraut, het duel bezielt altijd de Trofee Andros Dit jaar. De twee mannen staan ​​op de eerste twee plaatsen in het algemeen klassement en stonden deze zondag op de eerste rij bij de start van de 2e Elite Sup 1 finale in St Dié des Vosges.

Eerder wist Jean-Philippe Dayraut de beste tijd neer te zetten tijdens de kwalificatieheats, waarbij hij 60 punten pakte voor de eerste plaats in het cumulatieve klassement van de twee heats. Hij bleef Franck Lagorce, Alain Prost en Olivier Panis voor.

Tijdens de finale vertrok Dayraut met een uitstekende start voor Prost. De viervoudig wereldkampioen moet op zijn beurt strijden tegen Bertrand Balas. Hij behield zijn tweede plaats terwijl Dayraut onaantastbaar werd aan de leiding en de finale won, die hij afsloot met een “360”. In totaal scoorde hij voor de kwalificatierondes en de finale 80 punten.

In de 1e Elite Sup 1 finale gaat Franck Lagorce op pad voor zijn teamgenoot Olivier Panis. Het duel tussen de twee Skoda-coureurs draait om de winnaar van de Grand Prix van Monaco van 1996, die erin slaagt zijn vriend en teamgenoot in te halen om zo de 20 punten te pakken die zijn beloofd aan de winnaar van de finale.

In het klassement voor deze eerste race in St Dié des Vosges staat Jean-Philippe Dayraut (80 punten) voor op Franck Lagorce (76), Alain Prost (74), Olivier Panis (74) en Bertrand Balas (71). In het algemeen klassement leidt Prost (670) voor Dayraut (661) en Olivier Panis (644).