Andros-C1: Dayraut verslaat het record van Yvan Muller in Andorra

Door zijn 49e overwinning te behalen aan het einde van Race 1 van de Andros Trophy in Andorra, verbeterde Jean-Philippe Dayraut het record van Yvan Muller.

gepubliceerde 13/12/2014 à 12:50

Dupuis

Jean-Philippe Dayraut (Mazda 3) behaalde een prachtig doelpunt door het record van Yvan Muller te verbeteren. Door te winnen de 49e overwinning uit zijn carrière Trofee Andros, wordt de regerend winnaar de meest succesvolle coureur in de discipline en maakt hij van de gelegenheid gebruik om zijn voorsprong in het rijdersklassement te vergroten.

Le pilote Mazda s’est imposé devant Olivier Panis (Toyota Auris) et Franck Lagorce (Dacia Lodgy) au terme de cette première manche, les frères Dubourg (Renault Clio 3) eindigde onderaan het podium met Andréa voor Jean-Baptiste.

De jongste DA Racing-coureur behaalde de derde plaats in de kwalificatiereeksen, achter Jean-Philippe Dayraut en Olivier Panis, voordat hij in de finale naar de vierde plaats zakte en voor zijn broer eindigde. Benjamin Rivière (Citroën DS3) behaalde de zesde plaats, voor Toomas Heikkinen (Mazda 3), de vice-kampioen van de World RX.

In de Elites 2 was het Lionel Daziano (Auris) die won, voor Thierry Joncoux (Mini) en Jacques Wolff (Mazda3). Nathanaël Berthon (Biovitis) won in Electric voor Franck Lagorce (Andros) en Louis Gervoson (ALD Automotive). Marie Papillon won bij Dames.