FR3.5 – Sorensen doet het opnieuw op de Red Bull Ring

Marco Sorensen tekent zijn tweede opeenvolgende pole op de Red Bull Ring, waar hij de dag ervoor won in de Formule Renault 3.5 Series. Nigel Melker en Kevin Magnussen gaan opnieuw de strijd aan met de Lotus-coureur.

gepubliceerde 21/07/2013 à 09:56

Marco Sorensen lijkt onweerstaanbaar op het circuit van Spielberg. Na het winnen van zijn tweede pole in de Formule Renault 3.5 Series viel de Deen opnieuw op door in de kwalificatie voor de tweede race de beste tijd neer te zetten met een ronde in 1'16"233. De Lotus-coureur ligt wederom voor op Nigel Melker (Tech 1 Racing) en Kevin Magnussen (Dams) die hem al volgden op het podium en slechts een tiende achter de poleman staan. De Nederlander verloor de pole toen zijn beste ronde werd weggenomen vanwege het vertragen van de leider in het kampioenschap.

Na te zijn gestopt na een probleem met de hydraulische druk, herstelde Stoffel Vandoorne (Fortec Motorsports) zich door naar de tweede startrij te gaan voor Will Stevens (P1 van Strakka Racing). Norman Nato (Dams) pakt de zevende plaats voor zijn landgenoot Arthur Pic (AV Formula) die vanmiddag nog voor goede punten zal kunnen mikken door naast Antonio Félix da Costa (Arden Caterham) te starten. William Buller (Zeta Corse) en Sergey Sirotkin (ISR) completeren de top tien op de grid. De gaten blijven erg klein met 19 coureurs gegroepeerd op minder dan negen tienden.

De start van de tweede race van de Formule Renault 3.5 Series vindt plaats om 14 uur.