Théophile Naël gekroond tot kampioen van F4 Spanje

Dankzij zijn derde plaats deze zaterdag in Race 1 in Barcelona deze zaterdag kan Théophile Naël niet meer worden ingehaald in het kampioenschap.

gepubliceerde 11/11/2023 à 17:10

Gonzalo Forbes

Théophile Naël is de nieuwe F4-kampioen van Frankrijk. ©F4 Spanje

• Frankrijk heeft een nieuwe kampioen. Dit is Théophile Naël, gekroond aan de andere kant van de Pyreneeën, in F4 Spanje.
  • Nadat ze in oktober in Valencia de titel werden ontnomen na een straf wegens het niet respecteren van de baanlimieten tijdens Race 3, namen de Habs het op zich om de titel veilig te stellen vanaf de eerste start van het weekend op het circuit van Barcelona, ​​theater van de finale van het seizoen 2024. het Spaanse kampioenschap.
  • Théophile Naël, die aan het einde van de kwalificatie de laatste rondes onder Spaanse licentie reed, werd zesde aan het einde van de kwalificatie en maakte tijdens Race 1 een geweldige comeback en won er 3e podiumplaats achter Valerio Riniciella (MP Motorsport) en winnaar Christian Ho (Campos). Dankzij dit resultaat kan de coureur van Saintéloc Racing voor eens en voor altijd dekking zoeken en de titel in de F4 Spanje winnen met nog twee races te gaan.
  • De Stéphanois, die deze zaterdag wordt gekroond, sluit een zeer solide seizoen af, waarin hij 8 overwinningen en 5 extra podiumplaatsen behaalde. Tijdens de overige 7 races scoorde Théophile Naël 5 keer punten, voor een enkele finish buiten de lonende posities en een enkele pensionering.
  • Nadat hij net de kampioenstitel heeft behaald, zal de Fransman nu proberen het seizoen aanstaande zondag op de best mogelijke manier af te sluiten voordat hij zich concentreert op 2024 en zeer waarschijnlijk promotie naar FRECA.