Alpine Europa Cup – Zandvoort: Ciamin wint, Frayssinet 2e

Gastrijder Nicolas Ciamin won de C2 op Zandvoort. Lucas Frayssinet deed het juiste door de aan de winnaar toegekende punten in zijn zak te steken.

gepubliceerde 19/06/2022 à 17:25

Alexandre HERBIN

Het weekend eindigt goed voor Nicolas Ciamin. De gastchauffeur dit weekend in Alpine Europa Cup won bijna de C1 voordat hij Louis Méric inhaalde. Chauffeur Chazel Technologie Course maakte dit goed door de C2 te winnen. Hij ligt voor op zijn teamgenoot van het weekend, Lucas Frayssinet. De leider in het kampioenschap verdient de punten voor de 1e plaats, aangezien de winnaar van de dag geen punten scoort.

Paul Cauhaupé (Autosport GP) eindigde als derde en scoorde een goed resultaat in de strijd om de titel. Teleurstelling daarentegen voor Simon Tirman, de polesitter maakte een paar minuten voor het einde van de race een fout in bocht 3. De Autosport GP-coureur klasseerde zich uiteindelijk als 11e. Een race gekenmerkt door een lange safety car, veroorzaakt door de botsing tussen Louis Méric en Alexis Garcin. Bij de Gentlemans overwinning voor Frédéric Roy (Chazel Technologie Course) voor Anthony Fournier (Race Cars Consulting) en Mickael Carree (T4CM).

De top 10 van de C2. De volledige ranglijst hier.