FV8 3.5-C2: Panis vóór Dillmann

Aurélien Panis heeft de tweede race van het weekend in de Formule V8 3.5 op de Red Bull Ring gewonnen.

gepubliceerde 11/09/2016 à 13:28

Après de overwinning van Matthieu Vaxivière (SMP Racing) gisterenFrankrijk legde opnieuw zijn wet op in de Formule V8 3.5 op het Oostenrijkse circuit van Spielberg. Aurélien Panis (Arden) behaalde zijn tweede succes van het jaar na het succes aan het begin van het seizoen op Motorland Aragon in Spanje en voor Tom Dillmann (AVF) en polesitter Matevos Isaakyan (SMP Racing) aan de finish.

De Russische coureur had bij de start het voordeel behouden, maar het tanksalvo dat volgde op de tussenkomst van de safety car (ingezet om de auto te evacueren) auto van Cipriani, vast in de grindbak) zal ten goede komen aan het Arden-team en Aurélien Panis, die aan de leiding zal komen voor Tom Dillmann, terwijl Isaakyan naar de derde plaats zakt, het trio evolueert niet meer tot aan de finish.

Louis Delétraz (Fortec Motorsports) eindigde op de vierde plaats, voor Egor Orudzhev (Arden) en Matthieu Vaxivière. Roy Nissany (Lotus) had opnieuw een ingewikkelde race, waarbij de Israëliër betrokken was bij contact met Yu Kanamaru (Teo Martin Motorsport). De Japanner liep een lekke band rechtsachter op, waardoor zijn race buiten de baan eindigde, terwijl Nissany gedwongen werd terug te keren naar de pits om zijn voorvleugel te vervangen.

In het kampioenschap blijft Dillmann stevig op de eerste plaats met 40 punten voorsprong op Delétraz. Aurélien Panis stijgt naar de 3e plaats, twee punten achter de Zwitser.

Resultaten Race 2

Vind het volledige verslag van de ronde van Red Bull Ring in Formule V8 3.5, in AUTO nr. 2080wekelijks, morgenavond verkrijgbaar in digitale versie, en vanaf a.s. woensdag in de kiosken.