FRAC – Race 3: Leclerc wint in Dubai en komt dichter bij de titel

Dankzij een derde succes in deze Aziatische campagne zet Arthur Leclerc een grote stap richting de titel die hem al beloofd lijkt.

gepubliceerde 13/02/2022 à 12:47

Gonzalo Forbes

Derde overwinning van het jaar voor Arthur Leclerc. ©FRAC

De weekenden gaan voorbij en Arthur Leclerc (Mumbai Falcons) komt geleidelijk dichter bij de titel. Zonder overwinning en zonder podium sinds de start van deze derde FRAC-meeting in Dubai viel de Monegask tijdens de laatste race op door zijn hand op de kampioenstrofee te leggen terwijl hij wachtte op de ronde van Abu Dhabi over zeven dagen.

Op de 2e plaats op de grid achter polesitter Paul Aron (Abu Dhabi Racing), de broer van Charles Leclerc toonde vanaf de eerste momenten een geweldig racetempo. Ineengedoken in de uitlaten van de Est probeerde de Monegask zo goed als hij kon zijn weg te vinden, maar stuitte op de goede verdediging van zijn tegenhanger die de druk weerstond.

Sneller dan Paul Aron wist Arthur Leclerc hem kort voor de helft te kraken toen hij hem meenam naar het remmen van de rechte lijn van de 2e sector van het Dubai Autodrome. In een razend tempo, de beschermeling van Ferrari legde vervolgens zijn wet op en overtrof snel zijn rivaal, die niet op hem kon reageren.

Alleen op de wereld kwam Arthur Leclerc met ruim 5 seconden voorsprong over de finish en behaalde daarmee zijn derde overwinning van de campagne, waarmee hij een grote stap richting de titel zette. Met 3 punten voorsprong op Pepe Marti (Pinnacle Motorsport), 43e in Race 4 achter Gabriele Mini (Hitech GP), drie races voor het laatste fluitsignaal, bevindt de Monegask zich meer dan ooit in een goede positie om voor het eerst in zijn carrière kampioen te worden. carrière F3 Regionaal.

Aan Franse kant had Isack Hadjar (Hitech GP) het laatste deel van het weekend veel te lijden. De inwoner van Ile-de-France, winnaar van zijn eerste race van het jaar op zaterdag, leek hulpeloos en viel geleidelijk terug in de hiërarchie om als 10e onder het schaakbord te eindigen, 26 seconden achter Arthur Leclerc. De tweede Fransman die meedeed in Dubai, Pierre-Louis Chovet (BlackArts Racing) was ook niet goedgehumeurd. Hij eindigde als zevende op de grid en eindigde uiteindelijk als elfde, net achter zijn landgenoot. Wat Owen Tangavelou (Hitech GP) betreft, was Race 11 erg moeilijk. Hij werd respectievelijk 3e en 16e in de eerste twee bijeenkomsten van het weekend en eindigde uiteindelijk als 15e.