C2: Eerste overwinning voor Charles Milesi

De Fransman domineerde de tweede Formule Renault 2.0 Eurocup-race op Silverstone en pakte zijn eerste overwinning in de categorie.

gepubliceerde 20/05/2018 à 15:15

Jeremy Satis

Startend vanaf pole position na de downgrade van Lorenzo Colombo (JD Motorsport), Karel Milesi (R-Ace GP) behield zijn voorsprong bij de start en vergrootte meteen het gat met zijn Amerikaanse teamgenoot Logan sergeant, die kampioenschapsleider Ye Yifei (Josef Kaufmann) inhaalde.

Voor zijn eerste jaar in het Eurocup-kampioenschap bezorgde Charles Milesi Frankrijk de eerste overwinning en liet R-Ace GP een dubbel scoren. Je profiteerde van de tegenslagen van Max Fewtrell (R-Ace GP) in de kwalificatie en de strafschop van Christian Lundgaard (MP Motorsport) op de grid om grote punten te pakken in het algemeen klassement.

Max Defourny (MP Motorsport) eindigde het evenement net naast het podium als eerste Oscar Piastri (Arden) en Lundgaard. Victor Martinus (R-Ace GP) eindigt achter zijn teamgenoot Renault de 7e plaats en voor Alexader Smolyar bij de finish. Colombo en Raul Guzman (Fortec) vervolledigen de top 10. Thomas Neubauer (Tech1) komt over de streep in 24e plaats en Arthur Rougier werd gedwongen afstand te doen.