Sekiguchi wint zijn duel tegen Hirakawa in Motegi

Aan het einde van een spannend duel won Yuhi Sekiguchi Race 2 in Motegi, vóór Ryo Hirakawa. Sacha Fenestraz behaalde de 6e plaats.

gepubliceerde 21/08/2022 à 09:12

Dorian Grangier

In Motegi behaalde Yuhi Sekiguchi zijn eerste overwinning sinds 2019 © Team Impul

Een zevende verschillende winnaar in acht races! Het is de beurt aan Yuhi Sekiguchi om dit seizoen zijn naam onder de winnaars in de Super Formula te plaatsen. De Team Impul-coureur kon de druk van zijn teamgenoot Ryo Hirakawa achter hem weerstaan ​​en won in Motegi, in de tweede race van het weekend. Dit is zijn eerste overwinning sinds 2019 in het Japanse kampioenschap. Het team van Impul behaalt de eerste dubbel dit seizoen voor alle teams en de eerste sinds 2008.

Malgré des stratégies totalement opposées, Sekiguchi et Hirakawa se sont retrouvés respectivement premier et deuxième dans les derniers tours et ont lutté pour la victoire. Le Team Impul a décidé de ne pas utiliser de consignes d’équipe, alors même que Hirakawa est toujours en lice pour le titre. Le pilote Toyota en WEC kon zijn nieuwe banden niet benutten en moest genoegen nemen met de 2e plaats achter Yuhi Sekiguchi. De Japanners hadden sinds 2019 geen race meer gewonnen.

Tadasuke Makino (Team Dandelion) zette de laatste trede van het podium op de derde plaats. Kampioenschapsleider Tomoki Nojiri kwam nog dichter bij een tweede opeenvolgende titel. Met een 3e plaats heeft de Team Mugen-coureur nu 4 punten voorsprong op Sacha Fenestraz (Kondo Racing), die als 32e eindigde. De Fransman werd niet geholpen door de strategie, ondanks dat hij als tweede eindigde op de grid in Motegi en drie extra punten moest incasseren van Nojiri. Met nog twee races te gaan op Suzuka en 6 punten te gaan, lijkt de taak om het kampioenschap te winnen lastig voor Fenestraz.

Giuliano Alesi (TOM’S), die vanwege technische problemen bijna niet aan de race begon auto, moest terugkeren naar de pits en elf ronden voor de finish stoppen.