F4 Frankrijk – Spa: Enzo Peugeot verzet zich en tekent zijn eerste overwinning

Enzo Peugeot behaalde zijn eerste overwinning in de F4 Frankrijk tijdens race 2, op Spa-Francorchamps. Hij wordt de tweede Fransman die dit seizoen een race wint.

gepubliceerde 29/07/2022 à 16:39

Dorian Grangier

Eerste overwinning van het seizoen voor Enzo Peugeot in F4 Frankrijk Florent Gooden / DPPI

Enzo Peugeot weerstond de druk om zijn eerste overwinning in F4 Frankrijk te behalen. Tijdens Race 2 op Spa-Francorchamps leidde de Bourgondiër de hele race en won hij voor het eerst dit seizoen.

Bij de start was Enzo Peugeot het levendigst en stal de eerste plaats van Romain Andriolo, die op zijn lijn bleef steken en naar de derde plaats zakte. De jonge coureur uit Côte-d'Or pakte al snel enkele seconden voorsprong, voordat de Safety Car tussenbeide kwam. In de Combes-bochten kwamen Valentino Mini en Luciano Morano in botsing en belandden zonder zwaartekracht in de muur.

De safety car bleef lange tijd op de baan voordat hij verdween met nog 6 minuten en 30 te gaan op de dienstregeling. Een intens gevecht tussen de leidende coureurs kroonde Enzo Peugeot uiteindelijk, ondanks sterke druk van Romain Andriolo, uiteindelijk tot tweede. In de laatste ronden verloor Mateo Villagomez zijn podiumplaats aan Jeronimo Berrio.

Hugh Barter, zegevierend in Race 1 en startend als 10e (met de omgekeerde grid), schoof op naar de 6e plaats. Alessandro Giusti, lid van AUTOhebdo's Rookie Academy, eindigde als 9e na een moeilijk einde van de race.