Barter wint een Race 1 die van start tot finish gecontroleerd wordt op Magny-Course

Het was zonder veel moeite dat Hugh Barter dit seizoen een 4e overwinning behaalde en daarmee zijn voorsprong aan de top van het kampioenschap consolideerde.

gepubliceerde 14/05/2022 à 10:46

Gonzalo Forbes

Vierde overwinning van het seizoen voor Hugh Barter, winnaar op Magny-Cours. ©DPPI/A.Guillaumot

De tijd verstrijkt en Hugh Barter vervolgt zijn vrolijke weg aan het begin van het F2022 Frankrijk-seizoen 4. De Australiër, leider sinds de eerste bijeenkomst van het jaar in Nogaro, bevestigde zaterdag op Magny-Cours dat hij inderdaad de sterke man was van dit eerste deel van de campagne.

Auteur van pole position vrijdagmiddag, de Australiër had er zaterdagochtend bij Nièvre geen enkele moeite mee om die om te zetten in overwinning. Met een zeer goede reactie op het uitgaan van de lichten hield Hugh Barter zijn positie vast toen hij de eerste bocht naderde, en beschermde hij zich tegen mogelijke aanvallen van zijn achtervolgers.

Als Elliott Vayron, deel 3e en weer in elkaar gezet 2e in 1e Tijdens de ronde probeerde hij een tijdje druk op hem uit te oefenen, de kampioenschapsleider deinsde niet terug en liet zijn tegenhanger snel los om zichzelf wat lucht te geven. Met een marge van iets meer dan een seconde kwam Hugh Barter vervolgens over de finish na een relatief rustig einde van de race waarbij het voor de voornaamste betrokken partij vooral een kwestie van management was.

Het is achter Hugh Barter en Elliott Vayron dat deze Race 1 van 3e bijeenkomst van het seizoen werd een beetje levendig. In de strijd om 3e Als ze de hele race op het podium stonden, maakten Lorens Lecertua en Dario Cabanelas contact op minder dan 5 minuten van het schaakbord. Als de eerste stad de finish in 5e positie ondanks een beschadigde voorvleugel, moest de tweede na een lekke band stoppen. Hun strijd kwam ten goede aan Souta Arao, die er 3 paktee plaats en aan Alessandro Giusti, lid van de AUTOhebdo Rookie Academy, die net buiten het podium eindigde. Let ook op de prachtige comeback van Enzo Peugeot, 7e op de finishlijn na het starten vanaf 13e positie op het rooster.