V8SC – Dubbele klap voor James Courtney

Net als in 2014 won James Courtney zijn Holden Commodore van het Holden Racing Team tijdens de laatste Clipsal 500-race in Australië.

gepubliceerde 01/03/2015 à 10:02

Pierre Tassel

James Courtney (Holden Racing Team) gaf niet toe aan de druk die de hele tijd werd uitgeoefend de laatste race van de Clipsal 500 in Adelaide in Australië, door de Holden Commodore van Shane Van Gisbergen's Tekno Autosports. Net als in 2014 behaalde Courtney de zondagse overwinning en pakte tegelijkertijd voorsprong in het kampioenschap, vóór Fabian Coulthard, winnaar van de tweede race gisteren, en 6e vandaag.

Achter het leidende duo staat de teamgenoot van Courtney, Garth Tander waarmee de triomf van Holden compleet wordt gemaakt door op de derde plaats te eindigen, vóór de regerend kampioen Jamie Whincup (Red Bull Racing Australia) die een turbulent einde van het evenement beleefde, na contact met de Ford FG X Falcon van Chaz Mostert (Prodrive). Marcos Ambrose (DJR Team Penske) eindigde als 12e.

Het volgende niet-kampioenschaps V8 Supercars-evenement zal plaatsvinden in Melbourne, naast de Grand Prix van Australië. F1, het weekend van 15 maart.

Vind het verslag van de openingsronde van de V8 Supercars in nummer 2001 van AUTOhebdo, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosk.