De Ultimate Cup Series keert voor de tweede keer dit seizoen terug naar het Circuit Paul Ricard. Nadat ze het Var-circuit in zijn 3,8 km-configuratie hadden genomen, kunnen de coureurs zich nu uiten op het 1 km lange F5,8-circuit.

gepubliceerde 18/07/2021 à 09:59

Gonzalo Forbes

ENKELZITTING

Nicolas Prost heeft zeker een grote steen in zijn laars in de persoon van Jean-Baptiste Mela. De Frans-Zwitserse coureur die dit seizoen voor CMR racet in de Ultimate Cup Series staat tegenover de jonge Corsicaanse coureur die tijdens de kwalificatie formidabel bleek te zijn.

Jean-Baptiste Mela, auteur van de dubbele pole dankzij zijn twee beste tijden, zorgde ervoor dat hij de eerste twee races vanaf de eerste plaats op de grid startte. De jonge 22-jarige coureur, winnaar van twee van de drie races in Dijon-Prenois, zegevierde deze zaterdag in beide races aan het stuur van de nummer 3 Autosport GP F1R, zonder ook maar de geringste kans aan Nicolas Prost over te laten. Laatstgenoemde, leider van het kampioenschap, heeft nog nooit consequent de overwinning kunnen nastreven met een auto die nog niet optimaal is.

Dylan Young, een veteraan in het eenzitterrijden, neemt dit seizoen met Graff deel aan zijn eerste weekend in de Ultimate Cup Series. Voor zijn terugkeer naar Europa bereikte de Australische coureur al twee keer het podium, machteloos tegen Jean-Baptiste Mela en Nico Prost.

Eric Trouillet (Graff) mag in Gentleman F3R niet achterblijven met twee overwinningen en twee vierde plaatsen in het algemeen klassement. Hij zou heel erg in de verleiding komen om zondag in race 3 op het scratch-podium te klimmen... Het Franse team kwam met maar liefst vijf F3R's, allemaal gerangschikt in de top 7!

Let op de eerste dubbele overwinning in de FR2.0-categorie van Shannon Lugassy (CMR) in de discipline.

GT-SPRINT

Met 28 auto's en maar liefst zeven Renault R.S. 01 in de categorie GT Klasse 3A is de strijd om de overwinning de moeite waard. Drie van de vier races werden deze zaterdag verreden, waarbij de twee titelkandidaten de overwinningen deelden.

Marc Waechter bracht de bal aan het rollen in race 1 door zijn derde overwinning van het seizoen te behalen nadat hij vanaf de 8e plaats op de grid was gestart. De G2 Racing AG-coureur kwam snel terug op de leidende mannen, Charles-Henri Samani (Racetivity), polesitter, en Gilles Colombani (Team Clairet Sport) om ze later uit de weg te ruimen. Eenmaal aan de leiding in de 4e ronde maakte Marc Waechter zich geen zorgen tot aan de geblokte vlag. Hij won toen voor Charles-Henri Samani en Gilles Colombani.

Bernard Delhez (AB Sport Auto), slachtoffer van een mechanisch probleem waardoor hij geen enkele ronde kon rijden, nam tweemaal wraak. De Belg leidde alle ronden van race 2 terwijl hij moest vechten om de overwinning te behalen in race 3.

Pour l’instant, c’est un sans-faute pour Philippe Arrobio (2B Autosport) avec trois victoires sur trois dans la catégorie Porsche Cup. Maxime Mainguy (Breizh Motorsport 56) tentera de trouver la solution pour renouer avec la victoire dimanche, en course 4.

Jimmy Clairet was de hele race formidabel, vooral tijdens de eerste twee races die hij won in de 308 Cup-categorie, voordat hij in race 3 verloor van Xavier Fouineau (XF Kart).

208 RACECUP

De jeugd staat op deze eerste dag in de 208 Racing Cup in de schijnwerpers sinds Junior-coureur Joran Leneutre, slechts 16 jaar oud, de openingsrace van dit Var-weekend won. Dit is zijn tweede overwinning in het algemeen klassement voor zijn eerste seizoen in de 208 en meer in het algemeen in de auto's.

Na deze overwinning startte de coureur van JSB Competition op de 10e plaats op de grid voor race 2, gegeven de omgekeerde grid voor de top 10. Dit weerhield de jongeman er niet van om op te schuiven naar de derde plaats. terwijl Viny Beltramelli (Ropars Racing Team) won. Deze laatste vocht ook goed tegen Joran Leneutre voor de overwinning van race 2 en behaalde zijn tweede opeenvolgende succes met slechts 3 duizendste voorsprong op Joran Leneutre, onder het schaakbord!

relais 208

We weten het en dat maakt de charme van deze Estafette 208-races: er wordt pas in de laatste minuten beslist. En niet voor niets werd de overwinning in de laatste tien minuten beslist, afhankelijk van de laatste pitstops, maar ook van de diverse strafschoppen.

Van de 77 ronden die tijdens de vier uur racen op zaterdagavond werden afgelegd, reden Sébastien Gehin en Thierry Blaise er slechts vier aan de leiding, maar dat was meer dan genoeg om hen de overwinning te bezorgen in de sombere Var. Het duo van Peugeot 208 n°154/FG van New Team won voor het duo Pasquier/Blancardi (Gemo Sport), terwijl de derde plaats naar het duo Andre/Sivignon (Jean Pat Racing) ging.

PROTO LMP3/CN/EVO

Team Virage domineerde opnieuw de kwalificatie voor de Proto Challenge met twee Ligier JS P320's op de eerste rij. De bemanning van de #88 Ligier, bestaande uit Mathis Poulet, Julian Wagg en Miguel Cristovao, behaalde het beste gemiddelde in 1:57.748, met een voorsprong van drie tienden op de zusterauto. De #3 Mirage Racing Ligier en de Duqueine

D08 nr. 21 van DB Autosport zal zondagmiddag de tweede startrij delen. Voor zijn eerste optreden in de Ultimate Cup Series komt de Ginetta G61-LT-P3 van MG-Sound Speed ​​Division naar de achterkant.

ANS Motorsport consolideert zijn dominantie in CN door zijn drie auto's op de eerste drie plaatsen te plaatsen. De pole ging naar teambaas-coureur Nicolas Schatz in 1:59.906 in de nr. 71 Norma.

GT Uithoudingsvermogen

De vier uur durende race in het GT Endurance-veld zou zondag zeer competitief moeten zijn, te oordelen naar de gaten aan het einde van de kwalificatie. Charles-Henri Samani en Emmanuel Collard maakten een einde aan de reeks poleposities van Franck Dezoteux en Stéphane Tribaudini. We zullen daarom de Mercedes-AMG GT3 nr. 83 van Racetivity op de eerste rij, naast de Renault R.S. 01 nr. 5 van FIT ITBC van 2SM Pilotage.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.