PCCF – Barcelona: Marvin Klein beheerst Race 2

De CLRT-coureur behaalt zijn 5e overwinning van het seizoen en laat Catalonië slechts 5 punten achter in het klassement.

gepubliceerde 10/10/2021 à 11:09

Alexandre HERBIN

In de wolken van Barcelona straalt de zondag van Marvin Klein. ©Alexis Gouré.

Niemand kan Marvin Klein (CLRT) meer tegenhouden! De Varois demonstreert vanmorgen nog steeds tijdens de tweede race van het weekend op het circuit van Barcelona en komt terug op 5 kleine eenheden van Dorian Boccolacci in het algemeen klassement, vóór de finale over twee weken in Portimao. Hij blijft Alessandro Ghiretti (Martinet van Alméras) en Florian Latorre (CLRT) voor. Dorian Boccolacci (Martinet v. Alméras) won 18 plaatsen en eindigde op een knappe 4e positie om zijn leidende positie te behouden.

A l’extinction des feux, Alessandro Ghiretti (Martinet by Alméras) prend un très bon départ, il se place entre les deux CLRT de Marvin Klein et Florian Latorre après le premier virage. L’Espoir Porsche France 2021 est un temps suspecté d’avoir volé le départ, mais la direction de course décide qu’il n’y a pas besoin de pénaliser le rookie. Le leader du championnat Dorian Boccolacci (Martinet by Alméras), part 22e mais se retrouve 11e après seulement un tour de course.

In bocht 5, Christophe Lapierre draait vlak voor Jérôme Boullery (YDEO). De leider van het Pro-Am-kampioenschap ontwijkt coureur Pierre Martinet bij Alméras maar gaat het grind in. De twee mannen starten achterin het peloton. Na een halve ronde van de race kwam Maxence Maurice (IMSA Performance) blijft hangen met Thomas Fretin (YDEO) en Franck Leherpeur (CLRT). De leider van de categorie Am scoort dit weekend minder punten dan gebruikelijk en ziet Tugdual Rabreau (CLRT) terugkeren in het kampioenschap. De Safety Car komt de baan op.

Bij de herstart verandert er niets onder de leiders, maar vindt de actie plaats midden in het peloton, waar Dorian Boccolacci een show opvoert. De Martinet by Alméras-coureur pakte ronde na ronde plaatsen en kwam halverwege de race op de 7e plaats terecht.

Een kwartier voor het einde kwam de Safety Car naar buiten nadat Jérôme Boullery (YDEO) de race aan de kant van de baan had gestaakt. Boekhoudkundig een zeer slechte operatie voor de leider van het Pro-Am-kampioenschap. De safety car komt 6 minuten later binnen en Alessandro Ghiretti zet Marvin Klein (CLRT) onder druk. De coureur van Martinet by Alméras mist zijn eerste bochten en verliest terrein op de leider. In het gevecht erachter passeerde Dorian Boccolacci (Martinet van Alméras) Jean-Baptiste Simmenauer op gezaghebbende wijze in bocht 7, waardoor de inwoner van BWT Lechner Racing het grind in werd gestuurd. In de volgende ronde haalde de rookie-kampioenschapsleider Evan Spenle (CLRT) en zijn teamgenoot Ugo Gazil in. Hij werd 4e met nog 5 minuten te gaan in de race.

Marvin Klein won stilletjes terwijl Alessandro Ghiretti (Martinet van Alméras) Florian Latorre (CLRT) tot het einde moest weerstaan ​​om naar de 2e trede te klimmen. Dorian Boccolacci eindigde net buiten het podium.

In Pro-Am won Nicolas Misslin (BWT Lechner Racing) de categorie en nam de leiding in het algemeen klassement. Raymond Narac (CLRT) deed er alles aan om hem in te halen, maar eindigde als tweede. Christophe Lapierre (Pierre Martinet v. Alméras) startte als laatste en behield een zeer knappe 2e plaats. In Am tekent Tugdual Rabreau (CLRT) zijn tweede overwinning van het weekend, voor Sébastien Poisson (ABM) en Benoit Fretin (YDEO).

De PCCF-coureurs ontmoeten elkaar over twee weken in Portugal, voor de kampioensfinale op het circuit van Portimao.