V8SC – Red Bull ziet dubbel, Volvo valt op

Regerend kampioen Jamie Whincup en teamgenoot Craig Lowndes wonnen zaterdag beide V8 Supercars-races in Adelaide. McLaughlin's Polestar Racing Volvo eindigde als tweede in de C2.

gepubliceerde 01/03/2014 à 09:13

Pierre Tassel

“Deze twee auto’s (Holdens uit Red Bull Racing Australië) bevinden zich in een andere competitie. » legt Shane van Gisbergen uit, 3e bijna 7″ achter de twee Holdens in de eerste manche. Zo vat je deze zaterdag samen in V8 Supercars. Begon op pole en won de eerste ronde. Jamie Whincup, die onlangs zijn leasecontract bij het Red Bull Racing Australia-team verlengde, liet niemand anders het initiatief nemen voor de hervatting van V8 Supercars in 2014. De coureur van de nummer 1 Holden Commodore had echter zijn teamgenoot Craig gezien Lowndes steelt de show bij de start. Maar na een vroege pitstop herstelde de kampioen van 2013 zijn eigendom en claimde hij de eerste overwinning van het seizoen. Hij eindigde voor Lowndes voor een een-tweetje voor Red Bull Racing Australia en Shane van Gisbergen (Tekno Autosports), die het podium completeerde voor een hattrick voor Holdens. Mark Winterbottom pakte de 4e plaats, voor Fabian Coulthard, Rick Kelly, Scott McLaughlin, Jason Bright, James Courtney en Scott Pye voor de top 10 in de eerste heat. Minder succes voor Chaz Mostert en David Reynolds en hun Ford Falcon, die gedwongen met pensioen gingen.

In de tweede heat drukte Craig Lowndes zijn stempel op de race. De coureur van de Holden Commodore van Triple Eight Race Engineering (met wie Red Bull Australia een samenwerking heeft) behield de leiding in de eerste bocht, terwijl Scott McLaughlin en zijn Volvo S60 van Polestar Racing Jamie Whincup uitdaagden. Dit duo zal de race tot het einde verlevendigen. De tussenkomst van de safety car in de 12e ronde (van de 39 in deze tweede ronde) na het verlies van de deur van James Courtney na contact met Lee Holdsworth, zal ervoor zorgen dat de twee leiders tegelijkertijd stoppen, maar Lowndes herwon zijn positie dankzij de haltes van de andere bestuurders. Als laatstgenoemde zonder problemen zijn eerste overwinning van het seizoen binnenhaalde, woedde de strijd om de tweede plaats tot in de laatste ronde. Whincup en McLaughlin stonden voor de laatste bocht tegenover elkaar in een echt deur-tot-deur duel en het was de Volvo-coureur die profiteerde van een kleine fout van de Holden in de laatste bocht om de tweede plaats te pakken, voor de terugkeer van het Zweedse merk naar de Australische autosport. Whincup eindigde als derde na zijn overwinning in de eerste heat.

De laatste race van de Clipsal 500 vindt morgenochtend plaats, iets voor 7 uur Franse tijd.