V8 – Jason Bright opent het bal bij Pukekohe

Jason Bright won de eerste van vier V8 Supercars-races in Pukekohe. Als Craig Lowndes op het podium eindigde, eindigde zijn teamgenoot Jamie Whincup als laatste.

gepubliceerde 25/04/2014 à 11:04

Dupuis

Jason Bright (Team BOC) behaalde de overwinning in de eerste van vier V8 Supercars-evenementen in Pukekohe (Nieuw-Zeeland). Vanaf pole moest de coureur van de nr. 8 Holden snel toegeven aan aanvallen van Jamie Whincup (Triple Eight), maar de regerend kampioen moest de pitstraat in nadat hij een stuurprobleem kreeg. De polesitter kon zo de controle over de race terugkrijgen en winnen voor de nr. 97 Commodore van Shane van Gisbergen (Team Tekno VIP Petfoods) en de nr. 888 van Craig Lowndes die de leiding in het kampioenschap behoudt.

Mark Winterbottom (Ford Pepsi Max Crew), de grootste uitdager van de leider in het rijdersklassement, klom naar de zevende plaats voordat hij ronddraaide en eindigde pas op de 13e plaats, de eerste plaats voor een Falcon. Aan de andere kant, Mercedes wist met Will Davison (Erebus Motorsport) achter de Holden van James Courtney (Holden Racing Team) een top vijf te scoren. ScottMcLaughlin (Valvoline Racing GRM) wist in zijn Volvo S60 de achtste plaats veilig te stellen.

Klik op deze link om de raceresultaten te bekijken.