Shane van Gisbergen scoort een dubbel in Melbourne

Shane van Gisbergen won beide zaterdagraces in Melbourne, consolideerde zijn voorsprong aan de top van het kampioenschap en bracht zijn overwinningsaantal op 60.

gepubliceerde 09/04/2022 à 11:19

Fabien Gerard

Perfecte zaterdag voor Shane van Gisbergen met twee overwinningen in evenveel races. © Red Bull-inhoudspool

Het was een chaotische race 7, 2e van het weekend die de kampioenschapsleider in zijn zak stak. Twee safety car's onderbraken de vijfde overwinning van Shane van Gisbergen van het seizoen de dag na zijn podium. De coureur van de Nr.97 Triple Eight Holden Commodre nam de leiding zodra de lichten uitgingen, ten koste van Will Davison (Dick Johnson Racing), die na vrijdag opnieuw een nachtmerrie-race beleefde. Geraakt door Cameron Waters (Tickford Racing) belandde de DJR-vertegenwoordiger in de grindbak en kon geen punten scoren. Het is opnieuw een dubbel blanco resultaat voor de twee auto’s van het team van Dick Johnson sinds Anton De Pasquale in het klassement viel na contact met Broc Feeney (Triple Eight). Zoveel incidenten waardoor Shane van Gisbergen kon winnen voor David Reynolds (Bosje Racing) en zijn teamgenoot Lee Holdsworth. De winnaar van de vorige dag, Chaz Mostert (Walkinshaw Andretti United), werd bestraft omdat hij James Courtney (Tickford Racing) in de laatste bocht van de race in een spin had gestuurd en op de 22e plaats eindigde.

Race 8 was rustiger en Shane van Gisbergen, een prima tacticus, wist zijn banden perfect onder controle te houden. Niettemin wreef hij over bumpers met Will Davison om vanaf zijn derde plaats bij de start op te schuiven. In de zesde ronde en eenmaal aan de leiding rolde de kampioenschapsleider uit en bood een echt recital aan voor de aanwezige toeschouwers. Later gaf hij toe dat hij aan het stuur van een echt vliegtuig zat. De race werd georganiseerd door David Reynolds en Anton de Pasquale. De laatste stad werd uiteindelijk bestraft na een incident met Nick Percat (Walkinshaw Andretti United), waardoor hij van de 10e naar de 20e plaats schoof.

In het algemene Supercars-klassement breidt Shane van Gisbergen zijn voorsprong op Anton de Pasquale uit tot 185 punten en 215 op Chaz Mostert.